Gemeente Roermond

Meivakantie Sport en Spelinstuif voor kinderen en jongeren met een beperking

Op dinsdag 3 mei aanstaande, tijdens de meivakantie, organiseert Sportservice Roermond een grandioze Sport- en Spelinstuif. Kinderen en jongeren met een beperking tussen de
5 en 18 jaar uit de regio Roermond zijn van harte welkom. Zij kunnen op deze dag sportief uit hun dak gaan. De instuif is geheel gratis en vindt plaats van 13.30 uur tot 15.30 uur in de Jo Gerris Hal te Roermond.

Onder deskundige leiding kan de jeugd zich uitleven op een groot klim/luchtkussen en deelnemen aan sport- en spelactiviteiten zoals netspelen. Voor de eerste keer komt het Boccia demo team verschillende clinics geven. Boccia is een miksport en laat zich vergelijken met jeu de boules. Deze Paralympische sport wordt in Nederland zowel op competitieniveau als recreatief gespeeld. Het contact met leeftijdsgenoten met een beperking en het samen actief bezig zijn is tijden de Sport-en Spelinstuif het belangrijkste. Wethouder Sport, Gerard IJff: Het is erg belangrijk dat jongeren plezier hebben in sport en bewegen. Ik hoop dat initiatieven als de sportinstuif daartoe bijdragen.

De middag wordt georganiseerd door het Sportservice Gemeente Roermond, MEE Noord- en Midden-Limburg, het Gehandicapten Platform Roermond en het Boccia demo team. Sporthal Jo Gerris ligt aan de Achilleslaan 2a.