Mitros


Restaurant ons Eiland maakt plaats voor nieuw maatschappelijk hart Kanaleneiland Centrum

02 mei 2011
(Persberichten)

Op 3 mei wordt restaurant ons Eiland gesloopt. Het restaurant met een rijke historie op Kanaleneiland maakt plaats voor het nieuwe ROC. Volgens planning start eind van dit jaar de bouw. Op deze plek in Kanaleneiland komen nog meer voorzieningen zoals de bibliotheek, Centrum voor Jeugd en Gezin en het Wijkservicecentrum. Ook zijn er plannen om het hoofdkantoor van Mitros hier te bouwen. Naast deze voorzieningen komt er ook een mix van huur- en koopwoningen. Voorafgaand aan de bouw van het nieuwe ROC zal eerst de Marco Pololaan nog worden verlegd en wordt er een nieuw riool geplaatst.

Nieuw maatschappelijke hart Kanaleneiland
Dit deel van de vernieuwing van Kanaleneiland Centrum vormt het nieuwe maatschappelijke hart voor de hele wijk. Het ROC Midden Nederland is de koploper. Volgens planning start de bouw nog eind van dit jaar naar een bijzonder ontwerp van Paul de Vroom (DKV Architecten). Naast het ROC komen er meer maatschappelijke voorzieningen zoals de bibliotheek, Centrum voor Jeugd en Gezin en het Wijkservicecentrum. Ook woningcorporatie Mitros heeft plannen om haar hoofdkantoor hier te bouwen. Naast de maatschappelijke voorzieningen wordt hier straks ook gewoond. Er komen sociale huurwoningen en eengezinswoningen in de koop. Parkeren gebeurt half ondergronds. Het bestemmingsplan met verdere ontwerpen wordt voor de zomer ter inzage gelegd.

Aanpassingen Marco Pololaan
Om voldoende ruimte te maken voor het nieuwe ROC wordt de aansluiting van de Marco Pololaan op de Churchilllaan verschoven. Daarnaast worden kabels en leidingen onder de weg verlegd en wordt het huidige riool vernieuwd. Gedurende de uitvoering in het voorjaar/zomer van 2011 is er beperkte doorstroming mogelijk. Tijdens deze werkzaamheden zal de Marco Pololaan afgesloten zijn. Omwonenden ontvangen hiervan nog bericht van de gemeente.

Vernieuwing Kanaleneiland Centrum
Tot 2015 wordt het centrale deel van Kanaleneiland vernieuwd. In totaal worden er 700 huurwoningen gesloopt en komt er een mix van ca. 1100 stadswoningen en appartementen in huur en koop voor terug. Vlak voor de zomer zullen de eerste nieuwe bewoners van `De nieuwe wereld' de sleutel van hun nieuwe huis in de wijk ontvangen. Ook het winkelcentrum krijgt een metamorfose. Voor meer informatie kijk op www.hetwordtmooi.nl