Gemeente Heeze-Leende


College Heeze-Leende sluit jaarrekening 2010 met positief saldo van EUR 117.000,--

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 26 april jl. ingestemd met de jaarrekening 2010 en legt deze ter vaststelling voor aan de gemeenteraad in de raadsvergadering van 16 mei a.s. De jaarstukken vormen de beleidsmatige en financiële verantwoording van het college over het jaar 2010. Het rekeningresultaat 2010 laat een overschot zien van EUR 117.000,--.
Voor de jaarrekening is door de accountant een goedkeurende verklaring afgegeven.
In het raadsvoorstel dat op 16 mei wordt behandeld geeft het college aan hoe de in 2010 behaalde resultaten worden gewaardeerd.

Resultaten 2010
Dankzij de inzet van velen is ook in 2010 weer veel gerealiseerd. Zo is gewerkt aan het wegwerken van achterstanden van de bezwaar- en beroepcommissie, de haalbaarheid van de uitbreidingslocatie De Bulders inclusief wijkontsluitingsweg, de realisatie van het onderhoudsprogramma openbare verlichting en wegen 2010, de planfase voor onderwijshuisvesting voor de Bergerhofschool, Merlebosschool en St. Jan Leenderstrijp, de uitbreiding van de monumentenlijst met 21 panden tot 48 panden, de invoering van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (kortweg Wabo, waarbij zo'n 25 vergunningen voor onder meer bouwen, slopen, kap, milieu en monumenten zijn opgegaan in één vergunning: de omgevingsvergunning) en de actualisatie van bestemmingsplannen (voorbereidingen voor vijf nieuwe bestemmingsplannen voor drie kernen Heeze, Leende/Leenderstrijp en Sterksel, Buitengebied en Poortmannen).

Daarnaast zijn er in 2010 een flink aantal projecten geweest die te maken hebben met een verbeterde dienstverlening van de organisatie en die nodig zijn voor het concept `gemeente heeft Antwoord'.