Gemeente Geldermalsen

Geldermalsen zoekt burgemeester

Nu burgemeester van Schaijck zijn vertrek per 16 oktober heeft aangekondigd zoekt gemeente Geldermalsen een nieuwe burgemeester. Geldermalsen zoekt een nieuwe burgemeester. Burgemeester Van Schaijck stopt officieel per 16 oktober 2011. Om op tijd tot de aanstelling van een nieuwe burgermeester te komen gaat de Commissaris van de Koningin samen met de gemeenteraad voortvarend aan de slag. In korte tijd moet er veel gebeuren, zoals het samenstellen van een voorbereidingscommissie, het opstellen van een profielschets en het benoemen van een vertrouwenscommissie

Burgemeesterstaken

Een burgemeester is voorzitter van de gemeenteraad en van het college van burgemeester en wethouders. De burgemeester heeft standaard de zorg over de handhaving van de openbare orde en de veiligheid in zijn portefeuille. We spreken van een hij maar de burgmeester kan natuurlijk ook een vrouw zijn.

Voorbereidingscommissie

De voorbereidingscommissie is al samengesteld. Vanuit ieder partij is er een vertegenwoordiger. Voor Dorpsbelangen is dat Ed Goossens voor de andere partijen zijn dat de fractievoorzitters. Donderdag 5 mei komt deze commissie bijeen om een concept profielschets op hoofdlijnen met elkaar te bespreken. Zij spreken ook de spelregels voor de sollicitatie af. Deze komen in de verordening op de vertrouwenscommissie te staan. Plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad de heer J. van den Broek zit de voorbereidingscommissie voor.

Bespreking profielschets met Commissaris van de Koningin

De gemeenteraad stelt een profielschets vast. De voorbereidingcommissie stelt deze op. De profielschets beschrijft de gemeente Geldermalsen en de verwachte ontwikkelingen. In de profielschets wordt ook beschreven wat voor soort burgemeester Geldermalsen zoekt. Vaak gebeurt dit door het beschrijven van de gewenste competenties van de nieuwe burgemeester en een stijl van besturen die gewenst is?
Op 25 mei komt de gemeenteraad in een speciale vergadering bijeen om de profielschets te bespreken met de Commissaris van de Koningin in Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje. De vergadering start om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis en is openbaar. U kunt er dus bij zijn.

Vervolg

Dit zijn de eerste stappen die worden gezet bij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. We houden u via de gemeentepagina en website op de hoogte van de benoemingsprocedure.

---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
e-mail: info@geldermalsen.nl
Fax: (0345) 573 258