Gemeente de Waard


Wethouder Hoogendoorn draait asfalt fietspad Kinderdijk


Wethouder Hoogendoorn startte op woensdag 27 april de afrondende werkzaamheden van de aanleg van het nieuwe fietspad tussen de Veerdam en Lekdijk in Kinderdijk. Hij deed dit door het eerste asfalt te draaien op de dijk bij de speeltuin. Dit deel is een onderdeel van de totale fietsroute tussen Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland.

Het fietspad is een traject van circa 1,5 kilometer en bestaat uit verschillende delen. De Lek-weg wordt omgebouwd tot een zogeheten fietsstraat. Dit is een weg met een indeling waarbij auto's te gast zijn. Daarna gaat het fietspad over de Lekdijk lopen, langs de speeltuin en sluit het aan op de Molenstraat. Parallel aan deze weg komt het fietspad uit bij de Elshoutsluis.

Bij de sluis is er geen ruimte voor een fietspad. Daarom wordt de sluis zo aangepast dat het fietspad er overheen kan lopen. De route eindigt aan de rand van Kinderdijk vanwege de ko-mende dijkverzwaring tussen Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland. Het resterende deel tussen Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland wordt meegenomen met de dijkverzwaring. Begin juni moet de route klaar zijn voor gebruik.

De kern Kinderdijk wordt de komende maanden voor fietsers veel beter ontsloten. Naast deze route wordt er gewerkt aan het verbeteren en veiliger maken van de fietsroute naar Alblas-serdam. De fietspaden moeten dit jaar klaar zijn.