Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 03-05-2011

Meer dan 2,5 keer de maximumsnelheid

LOPIK Een motorrijder maakte het op maandagavond 2 mei wel heel bont met zijn snelheid.

Rond 19.30 uur surveilleerden agenten in een onopvallende auto op de Lekdijk Oost. Daar werden zij ingehaald door een motorrijder, die zich zeker niet aan de maximumsnelheid van 60 km/u hield. De agenten gingen achter hem aan en zagen dat hij met een topsnelheid van 154 km/u reed, maar zijn gemiddelde trajectsnelheid kwam uit op 123 km/u. De motorrijder, een 28-jarige man uit Schoonhoven, werd aan de kant gezet. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Diverse bekeuringen bij controles in bus en tram NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN Donderdag 28 april tussen 13.30 en 22.30 uur hielden politiemensen van het wijkteam Nieuwegein en het district Lekstroom in samenwerking met de Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOAs) van het vervoersbedrijf Connexxion, de jongerenwerker Nieuwegein en met medewerkers van Halt Regio Utrecht, een controle op bus- en trampassagiers in Nieuwegein en IJsselstein en bij diverse haltes.

Er werden in totaal 53 ritten aan een controle onderworpen, waarbij 1464 passagiers zijn staande gehouden. Hiervan kregen 43 een bekeuring voor onder meer: het niet hebben van een geldig vervoersbewijs, het drinken van alcohol, het leggen van de voeten op de bank en overig baldadig gedrag. Daarnaast werden 18 minderjarige zwartrijders betrapt, die in aanmerking kwamen voor een doorverwijzing naar HALT regio Utrecht. Zij moeten van maandag 5 tot en met zaterdag 8 mei schoonmaakwerkzaamheden verrichten in het sportcomplex Merwestein in Nieuwegein om daar hun opgelegde alternatieve straf uit te voeren. Het doel van de controles op passagiers is om zwartrijden (verder) terug te dringen, het aanpakken van overlast in trams en op perrons, het verhogen van het veiligheidsgevoel voor zowel de passagiers als het trampersoneel en het vergroten van de samenwerking tussen Connexxion, medewerkers van Halt Regio Utrecht en politie.

Ruim 40% te hard

T GOY Op maandag 2 mei hield de politie een snelheidscontrole op de Beusichemse weg.

De controle werd van 08.20 uur tot 11.00 uur gehouden. In die tijd werd de snelheid van 177 voertuigen vastgelegd, 76 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 30 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed maar liefst 73 km/u. Alle overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Politie zoekt steengooier

NIEUWEGEIN De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor het gooien van een steen, die een 84-jarige trampassagiere trof.

De steen werd afgelopen zaterdag 30 april (Koninginnedag) rond 21.15 uur vanuit het park, grenzend aan de Poortenaarlaan, naar de tram gegooid. Hierdoor sneuvelde de ruit en raakte de daar achter zittende passagiere. De vrouw liep geen letsel op, maar schrok wel hevig. De tram reed richting Utrecht toen de ruit sneuvelde en bevond zich tussen de tramhaltes City Plaza en Wijkersloot. De politie vraagt een ieder, die informatie heeft over dit incident, dit te melden op het politiebureau in Nieuwegein of contact op te nemen met het telefoonnummer 0900-8844.