Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 03-05-2011

Jongen beroofd

UTRECHT Maandagmiddag werd een jongen door vier andere jongens beroofd van zijn telefoon en heuptasje. De politie zoekt getuige(n).

Een 14-jarige jongen uit Utrecht zat omstreeks 15.45 uur op een bankje aan het Jochem Uyterhageplantsoen. In het parkje waren ook vier jongens aan het voetballen. Toen de jongens stopten met voetballen kwamen zij op de 14-jarige jongen aflopen. Plotseling werd de mobiele telefoon uit zijn handen getrokken en gristen een andere jongen zijn heuptasje weg.

Het viertal liep weg in de richting van het Kanaleneiland. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Dronken bestuurder aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 mei een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed en diverse aanrijdingen had veroorzaakt.

De politie kreeg omstreeks 00.35 uur een melding dat een bestuurder op de Albert Schweitzerdreef aan het spookrijden was. Volgens getuigen zou de bestuurder meerdere obstakels geramd hebben en richting het Groot Winkelcentrum Overvecht gereden zijn. Agenten troffen op de Seinedreef een zwaar beschadigde auto aan. De 51-jarige bestuurder (woonplaats onbekend) kon op de Seinedreef aangehouden worden. Hij verklaarde, met de autosleutels in zijn hand, van niets te weten en niet gereden te hebben. Uit onderzoek bleek dat de man een spoor van vernieling had achtergelaten.

Zo had hij twee lantaarnpalen uit de grond gereden, een verkeerslicht geramd en tegen het verkeer in over de Albert Schweitzerdreef gereden. Uiteindelijk was zijn rit tegen een betonnen blok op de Seinedreef ten einde gekomen. De auto was total loss. De man bleek een ongeldig rijbewijs te hebben. De ademanalyse wees 325 ug/l uit. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten op het bureau.

Vrouw beroofd van tas

UTRECHT Maandagavond werd een vrouw door twee jongens beroofd van haar tas. De politie is op zoek naar getuige(n).

Een 37-jarige vrouw uit Utrecht liep rond 18.45 uur over de Marshalllaan. Toen zij een portiek van een flat binnen ging kreeg zij plotseling een harde duw in haar rug. Het slachtoffer viel hierdoor met haar gezicht op de trap. Eén van haar twee belagers greep haar tas. Omdat de vrouw haar tas bleef vast houden, brak het hengsel en namen de jongens haar tas mee.

Volgens getuige(n) renden de jongens weg in de richting van de Peltlaan. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.