Gemeente Doetinchem

Koninklijke onderscheiding voor Henk Raben

3 mei 2011

Op maandag 2 mei reikte burgemeester Kaiser een Koninklijke onderscheiding uit aan Henk Raben tijdens diens afscheid als directeur van de schouwburg Amphion. De heer Raben kreeg de versierselen rond 16.30 uur opgespeld in de grote zaal van de schouwburg. Dit vond plaats aan het eind van de afscheidsvoorstelling die de schouwburg organiseerde ter gelegenheid van de pensionering van Henk Raben.

De heer H.J.G. Raben (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) De heer Raben is sinds 1995 directeur van schouwburg Amphion. Vanaf 1968 was hij werkzaam als administrateur en adjunct-directeur. Samen met de toenmalige directeur was hij mede verantwoordelijk voor het in de markt zetten van Amphion en het creëren van een laagdrempelige theatervoorziening die optimaal functioneert. Als directeur heeft de heer Raben het succes van Amphion verder uitgebouwd. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de amateurkunst. Onder zijn leiding is de nieuwbouw van het theater tot stand gekomen. Naast zijn professionele activiteiten is hij vanaf 1960 tot heden op diverse andere terreinen actief:

1960 - heden lid/vrijwilliger en van 2000 - 2005 tevens penningmeester van mondharmonicavereniging The Hohner Boys in Doetinchem. 1995 - 2007 penningmeester en secretaris van Stichting Evenementenhal Doetinchem.
2005 - heden lid en organisator van de Achterhoekse Spektakeltoer, jaarlijks terugkerende festivals in vijf verschillende Achterhoekse gemeenten.
2008 - heden initiator van het opzetten van Toog, een samenwerkingverband van alle theaterpodia in Oost-Gelderland.