Gemeente Lelystad

Chaotische verkeersssituatie Gordiaandreef-Middendreef

Maandag 2 mei 2011

Maandagochtend 2 mei heerste er een onverwachte complexe verkeerschaos rondom de Gordiaandreef en Middendreef, omdat beide dreven die ochtend volledig waren afgesloten voor verkeer. Dit in tegenstelling tot hetgeen wat de gemeente Lelystad omstreeks 21 april middels een bewonersbrief communiceerde aan betrokken bewoners en bedrijven.

Niet of moeilijk bereikbaar

Dit betekende voor veel bestemmingsverkeer dat zij niet of moeilijk bij hun woning, praktijk, zorginstelling of bedrijfspand gelegen nabij de Middendreef en de Gordiaandreef konden komen.

Gemeente betreurt situatie

De gemeente Lelystad betreurt de situatie ten zeerste en heeft maandagochtend meteen alles in het werk gesteld om de situatie weer onder controle te krijgen door gedurende de dag stap voor stap de wegvakken vrij te geven. Inmiddels zijn beide dreven weer gedeeltelijk toegankelijk en alle bestemmingen liggend aan de Gordiaandreef en de Middendreef bereikbaar. Dinsdag is de bewegwijzering weer volledig op orde.

Werkzaamheden 7 mei afgerond

Wanneer er meer nieuws bekend is over de situatie, dan wordt dit via de website van de gemeente Lelystad en bewonersbrieven bekendgemaakt. Op 7 mei zijn de wegwerkzaamheden op de Middendreef en Gordiaandreef afgerond en zijn beide dreven weer volledig toegankelijk voor verkeer.
Ja