Gemeente Maassluis

Reconstructie riool en straat Rembrandtlaan / Mesdaglaan in voorbereiding

De riolering in de Mesdaglaan en Rembrandtlaan moet worden vernieuwd. Naast rioolwerkzaamheden en hemelwaterafkoppeling wordt ook gelijk de bestrating en beplanting opnieuw ingericht. Met de eerdere herinrichting van het parkeerterrein en het nieuwe lichtplan bij winkelcentrum Palet en de Lidl is hierop al een voorschot genomen. Op 26 mei 2011 krijgen belangstellenden een kijkje in de plannen. In overleg met de winkeliers start de reconstructie bij de Mesdaglaan en Rembrandtlaan pas begin 2012, omdat anders het risico bestaat dat de werkzaamheden niet zijn afgerond voor de feestdagen van december en daardoor de bereikbaarheid van de winkels niet optimaal is. Naar verwachting wordt wel na de zomervakantie van dit jaar gestart met de uitvoering van werkzaamheden vanaf de Vermeerlaan tot Frans van Mierisplein. Medio volgend jaar is het gebied rond winkelcentrum Palet weer vernieuwd om prettig te wonen, winkelen en werken.

Bewoners en winkeliers in het gebied van de reconstructie en alle geïnteresseerde Maassluizers worden tijdens een inloopavond op 26 mei in De Ark (Rembrandtlaan 2) van 19.00 tot 21.00 uur geïnformeerd over de plannen. Tijdens de inloopavond worden de tekeningen van de reconstructie van de Rembrandtlaan en Mesdaglaan gepresenteerd. De straatinrichting met parkeerplaatsen en beplanting kunnen worden bekeken en met medewerkers van de gemeente Maassluis kan van gedachten worden gewisseld over de voorstellen en vragen worden gesteld.

Eind vorig jaar is de verbouwde Lidl in winkelcentrum Palet aan de Rembrandtlaan heropend. De gemeente Maassluis heeft tegelijkertijd met deze verbouwing het parkeerterrein van het winkelcentrum alvast ingericht. De mogelijkheid voor het parkeren is hierdoor veranderd en vergroot. Ook is de verlichting aangepast, omdat er `donkere plekken' waren ontdekt. Goede verlichting is één van de vereisten voor het krijgen van een zogeheten KVO-ster (Keurmerk Veilig Ondernemen). Onlangs is een start gemaakt met de voorbereidingen om de eerste KVO-ster voor winkelcentrum Palet binnen te halen, in navolging van de Binnenstad en winkelcentrum Steendijkpolder in Maassluis.