TROS Radar op de vingers getikt door Raad voor de Journalistiek

Persbericht van Het Persbericht

De firma Meditech Europe Ltd. uit Emmeloord is zeer ontstemd over de onprofessionele handelwijze van consumentenprogramma TROS Radar. In de uitzending van 11 oktober 2010 wordt volgens bestuurder H. Hoornveld zowel de firma zelf als het product MMS (Miracle Mineral Supplement) onrechtmatig in diskrediet gebracht. Besloten is tegen de hoofdredacteur Antoinette Hertsenberg van TROS Radar een klacht in te dienen. Ondertussen is TROS Radar door de Raad voor de Journalistiek al op de vingers getikt.

Waaruit bestaat de klacht aan TROS Radar?
De klacht van bestuurder H. Hoornveld van Meditech Europe Ltd. aan de hoofdredacteur van TROS Radar bestaat uit de volgende drie punten: 1. TROS Radar heeft ten onrechte gebruikgemaakt van de verborgen camera. Daarnaast is de door haar gebruikte overvaljournalistiek ontoelaatbaar.
2. Er is sprake van eenzijdige en tendentieuze berichtgeving, waardoor het publiek wordt misleid.
3. Er is dhr. Hoornveld door TROS Radar niet op deugdelijke wijze de gelegenheid tot wederhoor geboden.

Hessel Hoornveld, bestuurder van Meditech Europe Ltd. legt uit waarom hij zo ontstemd is over de handelwijze van TROS Radar: "De manier waarop ik in beeld ben gebracht in de betreffende uitzending is ronduit stuitend. Ze overvallen je en zonder pardon word je tegenover televisiekijkend Nederland neergezet als een kwakzalver of oplichter. Ik had graag mijn reactie willen geven, maar die mogelijkheid werd me niet op een fatsoenlijke wijze geboden. Bovendien was er geen enkele klacht, dus de uiteindelijke reden is onbekend gebleven. Deze handelwijze komt mijns inziens niet overeen met de uitgangspunten van professionele en onafhankelijke journalistiek in Nederland. Daarom heb ik besloten een klacht in te dienen tegen de hoofdredacteur van het consumentenprogramma TROS Radar."

De Raad voor de Journalistiek heeft de klacht van Meditech Europe Ltd. aan TROS Radar inmiddels gegrond verklaard voor zover het gebruik van de verborgen camera betreft. De Raad heeft TROS Radar verzocht aan deze uitspraak aandacht te besteden in een televisie-uitzending, danwel deze uitspraak in een ander geëigend medium te publiceren.

Meditech Europe Limited ontwikkelt medische en paramedische apparatuur en producten voor het optimaliseren van welzijn en gezondheid. Meditech levert reeds jarenlang innoverende producten die voor elke gebruiker een unieke meerwaarde kent. Bestaande producten optimaliseren en nieuwe producten zorgvuldig introduceren is de bedrijfsfilosofie van Meditech Europe Ltd.

Links:
http://www.meditecheurope.nl



Razende Robot Reporter