Gemeente Halderberge


Reconstructie Goudbloemsedijk eerder dan gepland

Het onderhoudsniveau van de Goudbloemsedijk in Hoeven is de afgelopen jaren snel teruggelopen. Daardoor is het noodzakelijk eerder dan gepland de weg aan te pakken. In plaats van in 2013 krijgt de weg in 2011 al een grondige opknapbeurt. Dit zal naar verwachting medio 2011 gebeuren. Recent zijn de wegen in Halderberge geïnspecteerd. Hieruit bleek dat de staat van onderhoud van de Goudbloemsedijk te wensen over liet. Dit komt vooral door de strengere winters van de afgelopen jaren.

Asfaltbewapening

Voor de reconstructie wordt de fundering en de asfaltlaag van de weg vervangen. In de nieuwe asfaltconstructie wordt asfalt-wapening toegepast, om scheuren in de weg te voorkomen.

Urgentie

Doordat de reconstructie later in de planning stond en dus naar voren wordt gehaald, komen andere wegen later aan de beurt. De aanpak van de Bovendonkseweg en de Blauwe Hoefweg komen daarmee later aan bod. Met kleinschalig onderhoud blijven deze wegen op een acceptabel onderhoudsniveau.

Fietsstraat

Bij de reconstructie is het de bedoeling om extra aandacht te besteden aan de fietser. Deze weg maakt deel uit van de regionale fietsroute. Om dit te benadrukken en de plaats van de fietser op deze route te benadrukken zijn er plannen om de Goudbloemsedijk te gaan uitvoeren als fietsstraat. Hiervoor zullen bewoners, ZLTO en andere belanghebbenden in de eerste helft van 2011 nader worden geïnformeerd. Na deze inspraakperiode zal tot uitvoering worden overgegaan.