Politie Drenthe

Dinsdag 3 mei 2011

Provincie Drenthe, 03-05-2011

Scootmobiel te water

MEPPEL Maandagmiddag reed een 91-jarige man uit Meppel met zijn scootmobiel over de Staphorster Grote Stouwe, waar hij moest uitwijken voor een tegenligger. Hij raakte daarbij met de wielen naast de weg en reed het water in. De man kon zelf uit het water komen en bereikte de walkant. Daar kon hij door een passerende fietser na ongeveer drie kwartier helemaal op de kant worden geholpen. Uit voorzorg is de bejaarde man voor controle naar het ziekenhuis gebracht met onderkoelingsverschijnselen.

Politie onderzoekt diefstal bestelauto

BEILEN Maandagmiddag is aan de Zuidmaten een zwarte Mercedes Vito bestelauto gestolen. Het betreft een speciale Brabus uitvoering met kenteken 98-VZH-4. Een getuige zag een man van ongeveer 35 jaar oud en 1.80 m groot in de auto stappen en ermee wegrijden. Deze man had een wilde bos donker haar en een baard. Hij droeg een spijkerbroek en een licht shirt. De diefstal vond plaats rond 13.00 uur.

Rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen

GROLLOO Op de N376 raakte een 44-jarige automobilist uit Wezup zijn rijbewijs kwijt nadat hij met een snelheid van 137 km/u was geflitst, in dit geval 57 km/u te snel.

ZUIDWOLDE Bij een controle met de lasergun op de Ommerweg werd een 38-jarige automobilist uit Drijber betrapt met 127 km/u. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Op de Ommerweg geldt een maximum van 60.

Aangehouden in gestolen auto

HOLSLOOT Maandagmiddag werd een 26-jarige Emmenaar op de A37 aangetroffen in een auto die als gestolen gesignaleerd stond. Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee hadden de auto aan de kant gezet en de bestuurder overgedragen aan de politie. De man is aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek.

Alcohol in het verkeer

MEPPEL Maandagnacht reed een 37-jarige man uit Meppel met de auto over de Ruinerwoldseweg terwijl hij had gedronken. De blaastest gaf 345 ugl als resultaat. De man had bovendien nog ruim 700 Euro aan boetes niet betaald. Als dwangmiddel om de boetes uiteindelijk toch te laten betalen is het rijbewijs van de man ingenomen. Totdat hij de boetes heeft betaald mag hij niet autorijden.

Politie onderzoekt diefstal gereedschap uit bestelauto

AALDEN Maandagnacht is ingebroken in een bestelauto aan de Markeweg. De 52-jarige eigenaar mist een aantal elektrische gereedschappen en meldde de diefstal bij de politie.