Politie Groningen

Dinsdag 3 mei 2011

Provincie Groningen, 03-05-2011

Hardleerse motorrijder aangehouden

ADORP - De politie heeft maandagmiddag de crossmotor van een 20-jarige man uit kloosterburen in beslag genomen. Een surveillerende motoragent zag dat de man op het fietspad van de provincialeweg N361 reed. Toen de motoragent hem wilde controleren ging hij er met hoge snelheid vandoor. De agent zette de achtervolging in. In de bebouwde kom van Adorp werd een snelheid van 72 km per uur gemeten. Uiteindelijk wist de agent de
20-jarige motorrijder te laten stoppen.Bij controle bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. Ook bleek de motor niet verzekerd en niet voorzien van een kentekenplaat. Verder had hij nog voor ruim 700 euro aan boetes en/of 12 dagen gevangenisstraf openstaan. Omdat de man de boetes niet kon betalen werd hij ingesloten. De hardleerse bestuurder was recentelijk al twee keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Daarom werd ditmaal ook de crossmotor van de man in beslag genomen. De man werd met meerdere bekeuringenop zak overgebracht naar het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat.

Fietsster gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN Bij een verkeersongeval is maandagmorgen een 23-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De vrouw reed op haar fiets in de Nieuwe Boteringestraat in Groningen. Een


51-jarige vrachtwagenchauffeuse uit Ravenswoud reed naast de fietsster. Omdat de chauffeuse naar rechts moest uitwijken raakte de fietsster bekneld tussen de vrachtwagen en de stoeprand. Het slachtoffer kwam hierdoor met haar fiets ten val. Zij werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Haar fiets kwam onder de vrachtwagen terecht en raakte zwaar beschadigd.

Automobilist botst tegen boomstam

STADSKANAAL Een 19-jarige automobilist is maandagavond op de Nautilusweg in Stadskanaal tegen en boomstam gereden. De boomstam lag dwars over de weg. De bestuurder uit Stadskanaal zag de stam, die zon drie meter lang was, pas op het laatste moment en kon een botsing niet voorkomen. Het voertuig van de Stadskanaalster raakte zwaar beschadigd. Tijdens de afhandeling van het incident meldde zich een andere automobilist. Hij had eerder die avond hetzelfde meegemaakt en had de stam weggelegd. De politie onderzoekt of onverlaten het stuk hout weer op de weg hebben gelegd. Mensen die hebben gezien wie de boomstam op de weg hebben gelegd, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stadskanaal via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningse van tas beroofd

GRONINGEN Een 22-jarige vrouw uit Groningen is maandagnacht iets na middernacht beroofd op de Korreweg in haar woonplaats. De vrouw fietste nabij de Gerrit Krol-brug toen ze vanuit het niets door een onbekende man van haar fiets werd geduwd. Het slachtoffer viel van haar rijwiel en de verdachte greep daarop haar tas. De straatrover ging er met de tas vandoor richting de West Indischekade. Volgens de Groningse gaat het om een donkergekleurde man van zon 30 jaar met donkere kleding. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie doet onderzoek naar de straatroof.

Onderzoek naar mishandeling

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een mishandeling die maandagnacht heeft plaatsgevonden op de Pop Dijkemaweg in Groningen. Agenten troffen een 23-jarige inwoner van Groningen gewond op straat. Hij verklaarde dat hij met een voorwerp op het hoofd was geslagen. De Stadjer moest voor onderzoek naar een ziekenhuis. Uit onderzoek is gebleken dat een 48-jarige man uit Groningen betrokken is bij de mishandeling. De politie gaat met het tweetal in gesprek.

Automobilist meldt zich dag na aanrijding

APPINGEDAM Een 61-jarige fietser uit Meedhuizen is maandagavond rond
19.55 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval in Appingedam. De man fietste door de Wijkstraat toen hij werd aangereden door een tegemoetkomende automobilist. Die automobilist had vlak daarvoor een andere auto via het trottoir ingehaald en reed daarna tegen de fietser. De bestuurder ging er na de aanrijding vandoor, zonder zich over het slachtoffer te ontfermen. De fietser is met ondermeer beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Maandagavond was niet bekend wie de bestuurder van de auto was. De vermoedelijke bestuurder meldde zich dinsdagmorgen op het politiebureau in Delfzijl. De politie onderzoekt het incident.

Automobilist weigert medewerking

GRONINGEN Een 42-jarige inwoner van Groningen is maandagmiddag door de politie aangehouden op de Goudsbloemlaan te Groningen. Agenten hadden gezien dat de bestuurder op de kruising Eikenlaan Dierenriemstraat door het rode verkeerslicht was gereden. Na controle bleek dat de auto van de man in beslag genomen kon worden. Toen de Stadjer dit hoorde flipte hij. Hij reageerde agressief naar de agenten. De bestuurder weigerde uit zijn auto te stappen en maakt aanstalten om weg te rijden. Hij werd door de agenten uit de auto getrokken. Hij is geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen.

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag 2 mei op diverse plaatsen op snelheid.

Groningen, Provincialeweg N361:aantal geregistreerde voertuigen: 994, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen:
1246, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 137 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ter Apel, Provincialeweg N66:aantal geregistreerde voertuigen: 945, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Stadskanaal, Semsstraat:aantal geregistreerde voertuigen: 744, aantal overtredingen: 112, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervanker. K.J. de Vriezestraat:aantal geregistreerde voertuigen:
458, aantal overtredingen: 164, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Siddeburen, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 1287, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.