Gemeente Deurne


Legpenning van de gemeente Deurne voor Eim Ahout

Legpenning

Op zaterdag 30 april ontving de heer Eim Ahout uit handen van burgemeester Mak de Legpenning van de gemeente Deurne, vanwege zijn jarenlage inzet voor de gemeenschap van Deurne. De legpenning is op Koninginnedag uitgereikt tijdens het feestelijke oranjeontbijt in Plein Vijf.

Op 30 april is er binnen de Oranjevereniging Deurne stil gestaan bij het feit dat Eim Ahout 25 jaar lid is, waarvan hij 14 jaar voorzitter is geweest.

Een indrukwekkende staat van dienst
Behalve voor de Oranjevereniging heeft Eim Ahout zich al vanaf 1961 ingezet voor de Deurnese gemeenschap. Ruim 50 jaar dus! Vooral de jeugd heeft mogen profiteren van zijn inzet. Zo heeft hij in het laatste kwart van de vorige eeuw mede aan de wieg gestaan van diverse activiteiten, waaraan vele Deurnese tieners hebben meegedaan. Zo was hij:
o mede-initiatiefnemer en voorzitter van "Jeugdstad; o organisator, marsleider en voorzitter van de Avondvierdaagse; o secretaris in 1973 van de Actie Mar `n Ton;
o voorzitter van het feestcomité jubileum Wilberttamboers en Ouwe Hap; o voorzitter van de Stichting Muzikale Evenementen Deurne; o voorzitter vanaf 1974 van het groepscomité, een stichting die als voornaamste doelstelling heeft om het beheer en het onderhoud te verzorgen van de accommodaties van een aantal jeugdverenigingen. Op dit moment is dat het gebouw van de soos in de Visser en de hobbyclub in de Houtenhoek.

In inspirerende samenwerking met anderen heeft de heer Eim Ahout zich dus 50 jaar lang ingezet voor de Deurnese gemeenschap waarvan 25 jaar voor de Oranjevereniging.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l |