Politie Hollands Midden

Nieuwerkerk aan den IJssel - Politie zet fors in na melding vermiste kinderen

Nieuwerkerk aan den IJssel, 03-05-2011 o De politie heeft vrijdagavond, 29 april, met ongeveer dertig politiefunctionarissen gezocht naar drie vermiste kinderen. De kinderen, twee jongens van 6 jaar en een 4-jarige zusje van één van hen, speelden buiten op het Vivaldipad waarna ze de wijk uitgelopen zijn.

De ouders die de kinderen nog rond 18.30 uur hadden gezien hebben in de omgeving gezocht naar hen en schakelden snel daarna de politie in.

De politie heeft direct assistentie ingeroepen van een politiehelikopter van het Korps Landelijke Politiediensten om vanuit de lucht uit te kijken naar de kinderen. Naast de politieagenten van team Zuidplas zochten ook agenten mee van Gouda, de Krimpenerwaard en van het korps Rotterdam-Rijnmond. Om het zoeken te vergemakkelijken werd Nieuwerkerk aan den Ijssel verdeeld in sectoren.

Naast de politie-inzet werd inmiddels ook een sms-bombardement voorbereid om burgers bij de zoekactie te betrekken. Omstreeks 20.40 uur zagen agenten in een politieauto de kinderen lopen op het Ganzendaal. Tijdens de zoekactie bleek dat de kinderen bij een supermarkt waren geweest in winkelcentrum Dorrestein. De kinderen waren rustig en werden snel weer herenigd met hun ouders.

Wanneer er sprake is van vermiste kinderen start de politie snel een grote zoekactie. Vooral meldingen van vermissingen van jonge kinderen hebben prioriteit voor de politie. Het instellen van een sms-bombardement kan ook deel uitmaken van een zoekactie zodat ook burgers kunnen uitkijken naar de kinderen. Daarnaast wordt ook de media ingezet en social media zoals Twitter om een grote groep burgers te bereiken. Amberalert wordt ingesteld bij een criminele vermissing bij kinderen beneden de 18 jaar.