Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 03-05-2011

Politie arresteert 'doorgedraaide' Rijsbergenaar wegens heling

PRINSENBEEK: De politie heeft maandagmiddag om 16.30 uur een 26-jarige man uit Rijsbergen aangehouden wegens heling. Een getuige meldde kort daarvoor dat een halfnaakte man bij een auto in een weiland aan de Polderweg stond te dansen. Toen agenten poolshoogte gingen nemen, werd al snel duidelijk dat de Rijsbergenaar onder invloed van GHB was. Er was niet normaal met hem te praten en hij maakte ongecontroleerde bewegingen. De auto waarin de man reed, bleek onlangs gestolen in Oud Gastel. De Rijsbergenaar is bij de politie bekend als veelpleger, vandaar dat hij op het bureau in verzekering is gesteld.

Automobilist uit Etten-Leur misdraagt zich in het verkeer

BREDA/ETTEN-LEUR: Een 49-jarige automobilist uit Etten-Leur heeft zich dinsdagmorgen behoorlijk misdragen in het verkeer. Surveillerende agenten wilden hem rond 03.00 uur op de Leursebaan controleren toen bleek dat zijn auto niet verzekerd was. De man had daar kennelijk niet zo'n trek in en reed hard weg, in de richting van Etten-Leur. Daarbij werden snelheden van 150 km/uur gehaald, terwijl maximaal 60 km/uur is toegestaan. Uiteindelijk konden de agenten de bestuurder langs de kant van de Leursebaan te zetten. De man was behoorlijk dronken (570 ug/l). Gelet op zijn rijgedrag werd besloten zijn rijbewijs in te vorderen en bovendien ook de Mercedes waarin hij reed, in beslag te nemen. Ook wordt het CBR gevraagd te onderzoeken of de man wel capabel is om een auto te besturen. Hij mag zich later verantwoorden voor zijn daden.

Op de Graaf Engelbertlaan in Breda werd maandagmiddag rond 15.30 uur een 21-jarige beginnend bestuurder uit Breda betrapt op te hard rijden. Hij reed 100 km/uur (gecorrigeerd) waar 50 km/uur is toegestaan, vandaar dat hij zijn rijbewijs mocht inleveren. Ook een 43-jarige bestuurder uit Breda was maandag tegen 16.45 uur de pineut en raakte zijn rijbewijs kwijt; hij reed 113 km/uur (gecorrigeerd) op de Kapittelweg, ook daar is 50 km/uur de limiet.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 03-05-2011 11:08 | © Regio Midden en West Brabant |