Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 03-05-2011

Politie pakt wegpiraat

TILBURG: Een 30-jarige man uit St. Willebrord is maandagavond rond 20.30 uur op de Burgemeester Letschertweg door agenten van het Verkeershandhavingsteam, betrapt op een extreme snelheidsovertreding. De automobilist reed met zijn Mercedes Benz op het gedeelte tussen Gilze en de Reeshof met een gecorrigeerde snelheid van 183 km / uur.

Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 km / uur. Het gaat dus om een overschrijding van 103 km / uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De bestuurder kon geen verklaring geven waarom hij zo hard reed, "Het is mij eigen fout ' zo vertelde hij.

Bromfietsbestuurder (15), geen rijbewijs, geen helm en dronken

TILBURG: Een 15-jarige knul is vannacht omstreeks 00.30 uur op de Piusstraat betrapt op het rijden onder invloed op een bromfiets. Agenten zagen de Tilburger op zijn brommer rijden op het Koningsplein. Hij viel op omdat hij geen helm droeg. De dienders gaven een stopteken en vroegen de bestuurder naar zijn rijbewijs. De jongen vertelde de agenten toen dat hij geen rijbewijs had, hij bleek 15 jaar oud te zijn. Hij rook naar alcohol. Aan het bureau blies hij maar liefst 505 ugl. Hij vertelde aan het bureau dat de scooter van een vriendin was en dat hij een klein rondje mocht rijden. Hij had 4 a 5 flesjes bier gedronken. De politie heeft vanwege de leeftijd van de verdachte een zorgmelding opgemaakt.

Arrestatie na bedreiging

TILBURG: De politie heeft maandagavond rond 23.40 uur een 20-jarige Tilburger in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp van een 15-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer deed aangifte.

Gisteravond meldde zich op de Ringbaan Zuid een groepje jongens. Zij vertelden dat een automobilist hen op hun fietsen voorbij gereden was en hen toen vanuit de auto bedreigd had met een vuurwapen. Achtergrond van deze bedreiging zou een ruzie eerder op de avond zijn tussen één van hen en een neefje van die bestuurder. De woning van de verdachte is doorzocht. Daarbij werd geen vuurwapen aangetroffen, wel vonden de agenten enkele knalpatronen. De knul is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Hij ontkende met een vuurwapen te hebben gedreigd.

Willebrorder (45) aangehouden vanwege ontzegging rijbevoegdheid

HILVARENBEEK: Een 45-jarige man uit St. Willebrord is vannacht omstreeks 03.30 uur tijdens een controle op het viaduct van de N269 aangehouden. De agenten ontdekten dat de Willebrorder zijn bestelauto bestuurd had, terwijl hij een volledige ontzegging van de
rijbevoegdheid heeft. Bovendien had hij tot op heden zijn rijbewijs niet ingeleverd. De agenten hielden daarom de auto achter. Vanmorgen kwam zijn vriendin het rijbewijs afgeven, waarna zij de auto
terugkreeg.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 03-05-2011 11:11 | © Regio Midden en West Brabant |