Gemeente Grave

Legitimatie voortaan verplicht op milieustraten

Vanaf heden moet u zich op de milieustraat en groenstraat in Haps en op alle minimilieustraten kunnen legitimeren als inwoner van één van de gemeenten in het Land van Cuijk en Boekel. Dit voorkomt dat mensen uit andere gemeenten afval aanbieden op de milieustraten. Deze kosten zijn namelijk niet gedekt en kunnen op termijn zorgen voor een kostenverhoging.

Gemeenten
Alle (mini)milieustraten van het Land van Cuijk en Boekel zijn bedoeld voor particuliere inwoners van de betreffende gemeenten. Voor het aanbieden van afval op deze milieustraten betaalt iedere inwoner van het Land van Cuijk en Boekel afvalstoffenheffing. Wanneer mensen van buiten het Land van Cuijk en Boekel hun afval aanbieden op één van onze (mini)milieustraten worden de kosten voor inwoners van het Land van Cuijk en Boekel hoger. Ook bedrijfsafval wordt niet geaccepteerd, omdat dit niet gedekt wordt door de afvalstoffenheffing.

Toenemen
Wanneer het vaak voorkomt dat mensen buiten het Land van Cuijk en Boekel afval aanbieden of dat er bedrijfsafval wordt aangeboden, zullen de kosten toenemen. Uiteindelijk betalen de inwoners van het Land van Cuijk en Boekel dan voor het afval van mensen buiten de gemeenten en voor afval van bedrijven. Dat is voor niemand gunstig en daarom wordt voortaan aan de poort van iedere (mini)milieustraat om geldige legitimatie gevraagd die aantoont dat u in het Land van Cuijk en Boekel woont.

Informatie
Website: www.afval.rmb.nl. U kunt ook bellen met de Afvalinfolijn van het RMB: 0485 â 338 352.