Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.20 uur

Utrecht, 03-05-2011

Vrachtwagenchauffeur gewond; politie zoekt getuigen

BAARN Op maandag 2 mei, rond 13.00 uur, kreeg de politie de melding dat er op de Oude Amsterdamsestraatweg (nabij de vestiging van Rijkswaterstaat) een man naast een geparkeerde vrachtwagencombinatie op de weg lag.

De man, een 41-jarige inwoner van Maurik, werd inderdaad door de agenten naast een geparkeerde vrachtwagencombinatie aangetroffen. Hij bleek aanzienlijk letsel te hebben en was niet aanspreekbaar. Ook de kleding van de chauffeur bleek flink gescheurd te zijn.

Op basis van de aangetroffen situatie, en na het horen van een getuige, houdt de politie er sterk rekening mee dat het slachtoffer is aangereden door een passerend voertuig. Dit is mogelijk gebeurd tijdens het overzetten van lading. De verkeersongevallendienst van de Verkeerspolitie Utrecht kwam ter plaatse om sporen veilig te stellen. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij is opgenomen. De man is echter nog niet in staat om een verklaring af te leggen.

Gezien het tijdstip van het incident moeten er vrijwel zeker passanten zijn geweest die getuige zijn geweest van dit ongeval. De politie is dringend op zoek naar deze getuigen van dit mogelijke verkeersongeval en verzoekt hen contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844.

Mishandeling; oproep getuigen

SOEST De politie heeft op maandag 2 mei een aangifte van mishandeling opgenomen van een 35-jarige Soester, die op Koninginnedag werd mishandeld op het evenemententerrein aan de Soesterengweg.

Het slachtoffer liep rond 19.00 uur op het evenemententerrein toen hij plotseling , zonder enige reden of aanleiding, een flinke klap op zijn hoofd kreeg. De Soester raakte direct buiten kennis en kwam pas weer bij zinnen toen hij werd behandeld in de EHBO-post. Hierbij bleek dat het slachtoffer een gescheurde lip had, zijn kies was afgebroken en de kaak flink was gekneusd.

De politie is een onderzoek gestart naar de verdachte van deze mishandeling en verzoekt getuigen van dit incident zich te melden bij de politie in Soest via het telefoonnummer 0900-8844. Indien u anoniem wilt blijven kunt u bellen met het meldingsnummer 0800-7000.