Woningstichting Land van Rode


Sleuteloverdracht Old Hickory Kerkrade
(3 mei 2011)
Op 29 april 2011 vond de oplevering plaats van 34 huurappartementen op het voormalige LTS-terrein in Kerkrade-Centrum, ook bekend als nieuwbouw Old Hickory. Deze woningen zijn gebouwd in opdracht van woningstichting Land van Rode door Aannemersbedrijf Jongen B.V. Bij de oplevering van dit complex waren de nieuwe bewoners aanwezig. Met de bouw van deze appartementen krijgt Kerkrade-Centrum een kwaliteitsimpuls. De bouw past binnen het terughoudende nieuwbouwbeleid van de gemeente Kerkrade.

Het voormalige gebouw van de LTS is in 2006 leeg komen te staan doordat dat deel van het VMBO van College Rolduc is verhuisd naar de Campus in Kerkrade-West. De beide zijvleugels zijn in 2007 gesloopt. April 2008 is vervolgens de intentieovereenkomst getekend tussen de gemeente Kerkrade en woningstichting Land van Rode met betrekking tot de herontwikkeling van de beide zijvleugels van het voormalige LTS-gebouw aan het Old Hickoryplein als woningbouwlocatie. Het oude hoofdgebouw van de LTS, gelegen aan het Old Hickoryplein, vormt geen onderdeel van deze nieuwbouw.

Op 3 maart 2010 is de bouw van de appartementen gestart. Aan de Marktstraat een gebouw in 5 bouwlagen met 25 appartementen met lift en aan de Smedenstraat een gebouw in 3 bouwlagen met 9 appartementen, eveneens met lift.
De sleuteloverdracht werd op 29 april 2011, bij een stralend zonnetje onder het genot van koffie en vlaai, feestelijk gevierd met zon 100 genodigden bestaande uit belanghebbenden van o.a. gemeente, nieuwe bewoners en werknemers van Land van Rode.