Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus School of Economics opent deuren in Paramaribo

Studenten van Anton de Kom Universiteit in masterprogramma Accounting, Auditing en Control

Studenten van de Anton de Kom Universiteit (ADEK) in Paramaribo kunnen met ingang van het collegejaar 2011-2012 studeren aan de Erasmus School of Economics. Zo'n 25 studenten die hun bachelorfase bij de ADEK hebben afgerond beginnen in het nieuwe collegejaar aan het schakelprogramma Accounting, Auditing en Control (AAC) van de Erasmus School of Economics.

Het programma dat in Suriname wordt gevolgd is identiek aan het programma in Rotterdam. Na het eerste jaar zullen de studenten naar Rotterdam komen voor een periode van 6 maanden. Hier volgen ze dan op locatie het eerste deel van het masterprogramma AAC. Daarna keren ze weer terug naar Suriname voor het laatste halfjaar waarin onder andere de afrondende scriptie wordt geschreven. Naar verwachting studeren de eerste studenten rond september 2013 af. Ze krijgen dan een MSc graad van de Erasmus School of Economics en de Anton de Kom Universiteit.

Max Ekhorst, coördinator van het schakelprogramma Accounting, Auditing en Control, is erg enthousiast dat het programma na twee jaar van voorbereiding nu van start gaat. Ekhorst: "Bij de Erasmus School of Economics voelen we ons zeer betrokken bij de ADEK. We hebben al eerder samengewerkt, onder andere via een drietal studenten die bij de Erasmus School of Economics studeerden en nu bij de ADEK werken. We zien grote mogelijkheden met deze nieuwe vorm van samenwerking".

Prof.dr. Philip Hans Franses, decaan van de Erasmus School of Economics, noemt de start van deze samenwerking een mijlpaal. Franses: "Het mooie aan dit initiatief is dat het vanuit de opleidingen is gekomen. Het is niet gegaan via ministerieel overleg, maar gewoon via de verantwoordelijken voor de opleidingen bij ADEK en bij de ESE".