Persbericht van BU Public

PERSBERICHT

Amsterdam, 03 mei 2011

Gemnet en Sdu Information Solutions slaan handen ineen

Dienstverlening optimaliseren staat bij veel gemeenten hoog in het vaandel. Om ervoor te zorgen dat de beoogde doelstellingen worden gehaald, gaan leveranciers steeds vaker samenwerken. Zo ook Sdu Information Solutions en Gemnet. Marieke Cambeen, directeur van Sdu Uitgevers en Heimen Visser, directeur van Gemnet hebben tijdens de beurs Overheid & ICT 2011 een samenwerkingsovereenkomst getekend om de aangesloten gemeenten zo effectief mogelijk te ondersteunen bij het optimaliseren van de dienstverlening. Deze samenwerking spitst zich onder andere toe op het ontsluiten van de interactieve VIND i-formulieren van Sdu Information Solutions via de beveiligde infrastructuur van Gemnet.

"Het is het belang voor onze klanten dat onze oplossingen naadloos aansluiten op alle gewenste systemen. Een goede samenwerking tussen de leveranciers onderling is hierbij van essentieel belang. Inmiddels zijn we al met diverse leveranciers samenwerkingsverbanden aangegaan. Ik ben blij Gemnet hier ook aan toe te kunnen voegen" , aldus Marieke Cambeen, directeur Sdu Uitgevers.

VIND i-formulieren en Digitale Werkomgeving Gemeenten VIND i-formulieren combineren een reeks formulieren tot een interactief webformulier. Door inloggen met DigiD, koppelingen met GBA-V en indien gewenst mid- en backoffice systemen, is voorinvullen en opname van gegevens mogelijk. Door de integratie van de VIND i-formulieren in de beveiligde omgeving van Gemnet kunnen gemeenten veilig en snel informatie uitwisselen met burgers.

Gemnet
Gemnet verbindt overheden en is gespecialiseerd in transparante, veilige en betrouwbare informatie-uitwisseling. Dat varieert van het bekende GBA tot berichtenverkeer op het gebied van onder meer Openbare Orde en Veiligheid (OOV) en GEO-informatie. Tevens ondersteunt Gemnet de overheid in haar dienstverlening aan burgers en bedrijven door middel van innovatieve ICT oplossingen en het ontsluiten van dienstverlening van derden. Gemnet is onderdeel van KPN.

Sdu Information Solutions
Sdu Information Solutions is gespecialiseerd in het efficiënt ontsluiten van content voor overheden en burgers. Sdu Information Solutions biedt oplossingen die in ieder gewenst systeem inpasbaar zijn. Al onze oplossingen zijn gebaseerd op logische informatiestromen, met heldere en gevalideerde inhoud. Een basisprincipe dat zorgt voor een efficiënte en effectieve dialoog, zowel intern als extern. Meer informatie: www.sdu-informationsolutions.nl.
Sdu Information Solutions maakt onderdeel uit van Sdu Uitgevers bv.

///// Einde persbericht /////

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.sdu-informationsolutions.nl
Bijlage:
* persbericht 03-05-11 samenwerking sdu gemnet defdocx




Razende Robot Reporter