Ford als rijdende WIFI-hotspot via eigen smartphone of USB-modem

Persbericht van Press Release

AMSTERDAM, 3 mei 2011 - De volledig nieuwe Ford Focus wordt een rijdende WiFi-hotspot met de Europese introductie, volgend jaar, van Ford SYNC met MyFord Touch.

Rijders van een Ford Focus kunnen binnenkort als eerste Europeanen genieten van de superieure connectiviteit van SYNC, dat na zijn introductie in dit nieuwe model in tal van andere Europese Fords zal worden ingebouwd.

Met behulp van een USB-modem of Smartphone die de gebruiker toch al heeft, beschikt de Focus met SYNC over een veilige draadloze verbinding in de gehele auto. Passagiers kunnen met WiFi-apparaten moeiteloos verbinding maken met het internet. Het systeem biedt onderweg gebruiksvriendelijke connectiviteit voor maar liefst vijf verschillende apparaten.

Met de krachtige verbindingsmogelijkheden van SYNC biedt Ford alle inzittenden internettoegang van een kwaliteit die tot voor kort was voorbehouden aan eigenaren van veel duurdere auto's.

Internettoegang vanuit de auto is niet langer iets wat alleen gevraagd wordt door directieleden met chauffeur. Dankzij de enorme keuze aan voordelige WiFi-apparaten kunnen de inzittenden van een Ford, zolang er een dataverbinding in de auto is, contact houden met vrienden, op de hoogte blijven van het nieuws en zelfs gamen - altijd en overal.

'Ford is een autofabrikant die zich snel ontwikkelt tot een technologiebedrijf,' zegt Christof Kellerwessel, chief functional engineer bij Electronic and Electrical Systems Engineering. 'We merken dat veel Ford-kopers iets met techniek hebben en ook onderweg - als passagiers tijdens autoreizen - hun WiFi-apparaten willen kunnen gebruiken. Daarom is een betrouwbare internetverbinding in de auto voor hen erg belangrijk, en dat is wat SYNC zal bieden vanaf zijn Europese debuut, in 2012, in de nieuwe Focus. SYNC met MyFord Touch brengt mobiele connectiviteit voor Ford-rijders, en passagiers in een Ford met SYNC kunnen daar van mee profiteren zonder bijkomende kosten.'

Veilig en makkelijk te upgraden

Een van de grote voordelen van SYNC met het MyFord Touch WiFi-systeem is dat klanten hun huidige USB-apparatuur kunnen gebruiken en geen speciale compatibele apparaten hoeven te kopen. SYNC kan softwarematig worden bijgewerkt, zodat het systeem steeds compatibel is met de nieuwste hardware en apparaten. Klanten kunnen er dus op rekenen dat het SYNC in hun Ford altijd zal werken met elk USB-modem voor mobiel breedband en elke smartphone - en zelfs met apparaten die nog op de markt moeten komen.

'We realiseerden ons bij de ontwikkeling van dit systeem meteen dat onze oplossing voor connectiviteit de snelle ontwikkelingen in de consumentenelektronica moet kunnen bijbenen. Ons systeem is dan ook flexibel en upgradebaar om deze functionaliteit altijd te kunnen bieden,' zegt Kellerwessel.

De WiFi-functionaliteit van SYNC is een gebruiksvriendelijke oplossing voor mobiele internetverbindingen vanuit de auto. Het systeem dat in 2012 in de nieuwe Ford Focus wordt geïntroduceerd, is volledig geïntegreerd in de hardware van de auto; er hoeft dus niet achteraf een losse ontvanger en een zender te worden gemonteerd, zoals in auto's van sommige andere merken. SYNC met MyFord Touch biedt zonder abonnementskosten een veilige WiFi-verbinding voor maar liefst vijf apparaten en maakt van de Ford Focus de beste 'netwerkauto' in zijn klasse.

'Doordat SYNC gebruik kan maken van een USB-modem of Smartphone met Bluetooth die onze klanten toch al hebben, biedt dit systeem de maximale waar voor zijn geld en maximale flexibiliteit,' besluit Kellerwessel.

Het SYNC WiFi-systeem zendt een signaal uit in de gehele auto. De standaardbeveliging is WPA2 (WiFi Protected Access 2), wat inhoudt dat gebruikers een willekeurig gekozen wachtwoord moeten invoeren om verbinding met het internet te maken. Als SYNC een WiFi-apparaat voor het eerst 'ziet,' moet de bestuurder expliciet toestaan dat het apparaat verbinding maakt om te voorkomen dat andere gebruikers ongeoorloofd 'meeliften' op het signaal dat SYNC uitzendt.

(einde bericht)

Ford Motor Company
Ford Motor Company is gevestigd in Dearborn, Michigan, en is een toonaangevend bedrijf in de auto-industrie. Het bedrijf houdt zich op zes continenten bezig met de fabricage of distributie van auto's. Ford Motor Company heeft wereldwijd ongeveer 166,000 medewerkers en 70 fabrieken en exploiteert de merken Ford en Lincoln. Ook biedt het bedrijf via de Ford Motor Credit Company financiële diensten aan. Wilt u meer weten over producten van Ford, bezoek dan www.fordmotorcompany.com.

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 51 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 66.000 werknemers in dienst. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 22 productiefaciliteiten, waaronder een aantal joint ventures. De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept - hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company was opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.media.ford.com



Razende Robot Reporter