Ministerie van Economische Zaken

Gewijzigde invulinstructie verantwoording gebundelde uitkering en niet gebundelde deel Bbz 2004 in de SiSa-bijlage 2010


Datum:

3 mei 2011

Met ingang van de SiSa-bijlage 2010 geldt dat de gemeentelijke verantwoording over alle specifieke uitkeringen aan het Rijk plaatsvindt op basis van het baten-lastenstelsel. In verband met onvoorziene consequenties voor de financiering van de bijstand heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie (BZK) op verzoek van het ministerie van SZW en de VNG de invulinstructie voor de verantwoording van twee SZW-uitkeringen aangepast.

Deze aanpassing heeft betrekking op ten eerste de gebundelde uitkering (waaronder het WWB-inkomensdeel)
en ten tweede het niet gebundelde deel van het Bbz 2004. Voor deze twee SZW-uitkeringen geldt dat de gemeente de besteding moet opgeven exclusief een eventuele correctie voor onterecht verstrekte uitkering. Voor de indicator baten geldt dat het hier gaat om - conform de werkwijze in voorgaande jaren - de daadwerkelijke ontvangsten (inclusief de ontvangsten in verband met de terugvordering van onterecht verstrekte uitkering).Deze afwijkende invulinstructie geldt alleen voor de twee genoemde SZW-uitkeringen. Voor SiSa 2011 en verder wordt gezocht naar een structurele oplossing.

Uiterlijke inleverdatum SiSa-verantwoording 2010: 15 juli 2011.

Meer informatie: www.rijksoverheid.nl/sisa, onder regie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Het Ministerie van BZK heeft de gewijzigde invulinstructie gepubliceerd in de Nieuwsbrief Interbestuurlijke Informatie (IBI) nr. 24 d.d. 28 april 2011.