Kinderen uit Haagse Schilderswijk lopen mee met 15e Sdu Royal Ten

Persbericht van Sdu Uitgevers

Kinderen uit Haagse Schilderswijk lopen mee met 15e Sdu Royal Ten

Sdu Royal Ten stimuleert kinderen uit kansarme wijken om te hardlopen

Den Haag, 3 mei 2011

Sdu Uitgevers heeft voor het derde jaar haar naam verbonden aan de Royal Ten, de bekende Haagse hardloopwedstrijd. Met de Sdu Royal Ten wordt op een leuke manier de gezondheid en sportiviteit gestimuleerd en tevens wordt er een lokaal goed doel gesteund, namelijk de IMC Weekendschool in Den Haag. Zo levert Sdu Uitgevers via de Sdu Royal Ten op verschillende manieren een positieve bijdrage aan de Haagse regio .

Dit jaar lopen voor het eerst kinderen mee namens de IMC Weekendschool. Deze kinderen in de leeftijd rond de 12 jaar komen uit Haagse sociaal-economische achterstandswijken (Schilderswijk, Transvaal) en krijgen aanvullend onderwijs van professionals die met plezier hun vak uitoefenen. De kinderen, vaak niet bekend zijn met de meeste sporten, krijgen hardlooptrainingen georganiseerd door Marcel den Dulk, voorzitter van de Hague Road Runners Wegwedstrijd (onderdeel van de wegatletiekvereniging The Hague Road Runners) en van medewerkers van Sdu Uitgevers. Zo bieden we nieuwe perspectieven en kansen voor deze groep kinderen.

Daarnaast sponsort Sdu Uitgevers in samenwerking met Zier Running de hardloopschoenen voor de kinderen. Vaak wordt er vanuit huis niet of weinig bijgedragen aan sport(accessoires). De kinderen zijn allemaal erg enthousiast dat ze aan de Sdu Royal Ten deelnemen, soms zijn ze zelfs overmoedig. Ze denken allemaal dat ze gaan winnen! Zo is er Ilias die heeft uitgezocht dat de afstand van zijn huis naar de IMC Weekendschool even ver is als de afstand van de Sdu Kids Run, namelijk 1,5 km. Nu loopt Ilias elke zondag deze afstand op zijn nieuwe hardloopschoenen, als extra training voor zijn eerste hardloopwedstrijd.

De kinderen van de IMC Weekendschool zijn goed voorbereid voor hun eerste hardloopwedstrijd. Kom ze aanmoedigen tijdens de Sdu Royal Ten op zondag 22 mei, net als hun ouders en vrienden!

Over de Sdu Royal Ten
De inmiddels 15e Sdu Royal Ten is een prestatiegerichte en recreatieve hardloopwedstrijd die één keer per jaar wordt georganiseerd rondom het Paleis Huis Ten Bosch met als start- en finishlocatie Sdu Uitgevers in Den Haag. Meer informatie: www.sduroyalten.nl.

Er zijn verschillende afstanden te lopen. Zo is er een wedstrijd voor wedstrijdlopers (10 km), voor recreanten (5 km en 10 km), voor kinderen (1,3 km), voor scholen is er de Sdu Uitgevers Scholenloop (5 km) en voor bedrijven de Sdu Uitgevers Business Run (5 km en 10 km). Wanneer u zich wilt aanmelden met een Business team of als u namens Sdu Uitgevers wilt deelnemen, neem dan contact op met Charlotte Emmelkamp via c.emmelkamp@sdu.nl.

Meer informatie over Sdu Uitgevers kunt u vinden op www.sdu.nl. Meer informatie over de IMC Weekendschool: www.imcweekendschool.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.sdu.nl
Bijlage:
* persbericht 03-05-11 - sdu royal ten 2011docx


Noot voor redacties


Sdu Uitgevers

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter