Woonbond



03-05-2011 Beste woningcorporatie in Nieuw-Lekkerland

Huurders gaven in 2010 hun corporaties de hoogste klantwaardering ooit. Dat blijkt uit de zojuist verschenen KWH-Prestatie-Index, waarin de mening van ruim 400.000 huurders over 200 woningcorporaties is opgenomen.

Scoorden corporaties 15 jaar geleden gemiddeld nog een 6,70 voor hun dienstverlening, dat cijfer is nu opgelopen tot een 7,76.

Klanttevredenheid Als beste corporatie kwam woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland uit de bus met rapportcijfer 8,34, op de voet gevolgd door Omnivera uit Hardinxveld-Giessendam (8,3) en Woningstichting Brummen (8,28).

Verrassend

KWH (Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector) is erg verrast door deze uitkomst. Directeur Sjoerd Hooftman: `Corporaties ervaren 2010 en 2011 zelf als een rampjaar waarin echt alles tegenzit. Een stevig aantal corporaties heeft tal van maatschappelijke projecten en beoogde investeringen in nieuwbouwlocaties noodgedwongen geschrapt. Tal van medewerkers van corporaties worden vanwege bezuinigingen ontslagen. Dat doet ontzettend zeer. Tegelijkertijd zijn de zittende huurders buitengewoon tevreden over de dienstverlening van de corporatie. Ze geven het hoogste rapportcijfer ooit. Het is een uitslag die tot nadenken aanzet.'