Katwijker wint na jarenlang krassen hoofdprijs

Persbericht van De Lotto

Rijswijk, 3 mei 2011 - Een 58-jarige man uit Katwijk heeft met het 7 Klapper kraslot de hoofdprijs van 50.000 euro netto gewonnen. De man koopt iedere week op vrijdag een kraslot. Het winnende kraslot is verkocht bij de Hoogvliet in Valkenburg ZH.

"Ik koop iedere vrijdag altijd één kraslot. Zo ook deze bewuste vrijdag. Eenmaal thuis heb ik het kraslot opengekrast en wel meerdere keren gekeken of het echt was. Afgelopen weekend hebben mijn vrouw en ik gelijk een nieuwe auto gekocht. We zijn al een aantal jaar niet op vakantie geweest, dus we willen dit jaar in ieder geval op vakantie. De rest van het gewonnen bedrag zet ik op de spaarrekening," aldus de gelukkige winnaar.

Het winnende kraslot is gekocht bij de Hoogvliet aan de Hoofdstraat 104-106 in Valkenburg ZH. Hier wordt vrijdag 20 mei om 12.00 uur door Krasloten een grote taart aangesneden om het winnen van de hoofdprijs aldaar te vieren. Daarnaast is er voor iedereen gratis ijs en worden er gratis krasloten aan iedereen ouder dan achttien jaar uitgedeeld. Hiervoor geldt: op = op.

Iedereen wint met Krasloten
Niet alleen spelers van Krasloten winnen met Krasloten, maar ook goede doelen winnen. Krasloten is een onderdeel van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van Stichting De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo'n 500 miljoen euro afgedragen.

*




Razende Robot Reporter