Watersportverbond - KNWV

Bezoeken gemeenten Noord-Holland werpt vruchten af

dinsdag 3 mei 2011

Naar aanleiding van het bezoek aan de gemeente Purmerend is het Watersportverbond uitgenodigd om op korte termijn met een aantal watersportverenigingen de knelpunten in de vaarwegen rond Purmerend te inventariseren. De bezoeken van het regioteam aan vrijwel alle Noord-Hollandse gemeenten blijkt hiermee effect te hebben.

Foto Prettyinprint Gemeenten bezocht
Sinds afgelopen najaar heeft Pieter Post (regiovertegenwoordiger Noord-Holland) samen met Truida Bakker (regioteamlid ) vrijwel alle gemeenten in de regio Noord-Holland bezocht. Dat werpt nu zijn vruchten af. Zo is het Watersportverbond naar aanleiding van het bezoek aan Niedorp door de provincie Noord-Holland gevraagd voor een bijeenkomst over een aantal bruggen die vervangen moeten worden. Nu dus gevolgd door de uitnodiging van de gemeente Purmerend.

Recreatievaart bevorderen
Purmerend wil voor de komende jaren een leidraad maken om een aantal zaken op te pakken om de recreatievaart te bevorderen. Daarom wil de gemeente onder andere knelpunten inventariseren. In het gesprek met de gemeente zijn onder meer al de verontdieping van de Beemsterringvaart, de doorvaarthoogte brug Oosthuizen en de woonschepen die de doorvaart in de Beemsterringvaart belemmeren aangekaart.

Nog voor de zomer
De watersportverenigingen in de buurt van Purmerend hebben inmiddels de vraag gekregen om alvast na te denken over de wensen en knelpunten. Het gesprek zal nog voor de zomer plaatsvinden.Â

Kijk voor meer informatie over de regio Noord-Holland op
www.watersportverbond.nl/noord-holland.