Gemeente Nijkerk


Nieuwe sirenemasten in Nijkerk en Hoevelaken

Op 12 mei start de gemeente Nijkerk met werkzaamheden voor het plaatsing van twee extra sirenemasten in de gemeente. Eén sirenemast is bestemd voor Hoevelaken en één voor Nijkerk. De masten zijn nodig omdat de sirene die mensen waarschuwt bij rampen, niet overal te horen was.

In 1997 is het Ministerie van Binnenlandse Zaken begonnen om in het hele land een netwerk van sirenemasten te plaatsen, die de bevolking moeten waarschuwen als er dreigend gevaar is. B edoeling was dat het waarschuwingssignaal hoorbaar overal waar veel mensen zijn. Om te bekijken of de sirenes goed werken en of het geluid van de sirenes overal hoorbaar is, worden de sirenes iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur getest.

Zeker in gebieden waar nieuwe woonwijken worden gebouwd, zijn de sirenes niet altijd hoorbaar. Dat was ook het geval bij de nieuwbouwwijken Middelaar in Hoevelaken en De Terrassen in Nijkerk. Voor de gemeente die tegenwoordig verantwoordelijk is voor de plaatsing en verplaatsing van de sirenemasten was dit aanleiding om nieuwe masten te laten plaatsen.

De nieuwe masten komen bij de rotonde Arkemheenweg/Fliersteeg voor de Terrassen en bij de Dr. F.W. Klaarenbeeksingel en het Engelberta Claessenpad in de wijk Middelaar op het grasveld tegenover het speeltuintje.

Als de masten geplaatst zijn is het geluid van de sirenes weer in vrijwel de hele gemeente hoorbaar.