Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 3 mei

Alkmaar, 03-05-2011 o 14.45 uur

Rijden onder invloed van drugs

Noordbeemster, dinsdag 3 mei

Dinsdagochtend rond 05.45 uur hield de politie op de Mijzerweg een 38-jarige automobilist uit Edam staande. De alarmlichten van de auto, die op dat moment achter de politieauto aanreed, gingen afwisselend aan en uit. De agenten wilden de bestuurder hierop wijzen en hoorden dat de man verward sprak. De man gaf aan verdovende middelen te hebben gebruikt waarop de agenten de man aanhielden en overbrachten naar het politiebureau. Zijn rijbewijs werd tevens ingenomen.

Huiselijk geweld

Alkmaar, maandag 2 mei

Maandagochtend rond 12.00 hield de politie een 20-jarige man uit Alkmaar aan in zijn woning.. De man werd aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin en haar baby. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Kop-staart-botsing

Heerhugowaard, maandag 2 mei

Op maandagmiddag rond 17.30 uur vond een aanrijding plaats aan de N242/Smuigelweg. Een automobilist botste op twee stilstaande autos waardoor een kop-staart-botsing tussen de drie autos ontstond. De bestuurder van de middelste auto werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis ter controle.

Aanrijding

Heiloo, maandag 2 mei

Maandagmiddag rond 12.30 uur vond een aanrijding tussen een bedrijfsauto en personenauto plaats op de Ypesteinerlaan. De 27-jarige bestuurster van de bedrijfsauto uit Heiloo reed linksaf vanaf de Sonneveld de Ypestienerlaan op. Daarbij ga zij een van rechts komende 21- jarige automobilist uit Heiloo geen voorrang. De 27-jarige bestuurster is zwanger en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak woning door hengelen

Alkmaar, maandag 2 mei

Maandag werd er tussen 13.00 en 23.15 uur ingebroken in een woning aan de Aragonstraat. De inbrekers kwamen binnen door de voordeur door te hengelen. De inbrekers doorzochten de hele woning en namen diverse apparatuur mee.

Snelheidscontrole

Hoorn, maandag 2 mei

Maandagmiddag werden tussen 15.00 uur en 15.45 uur op het Keern 173 gecontroleerd op hun snelheid. 3 van hen reden harder dan de toegestane 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 65.

Woensdagavond in Ter Plaatse: Man pint met gestolen pinpas woningoverval

Alkmaar, dinsdag 2 mei

Woensdagavond 4 mei laat het programma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland beelden zien van het pinnen met een gestolen pinpas. De pinpas werd weggenomen bij een woningoverval vorig jaar september.

Op zondagmorgen 26 september 2010 omstreeks 02.45 uur werd een 58-jarige man in zijn woning aan de Prunusstraat in Hem beroofd. De man kwam thuis na een avondje cafébezoek. Toen hij de deur had geopend en naar binnen liep, kwam er een man achter hem aan met een bivakmuts. De man eiste geld. Omdat het slachtoffer geen geld had, moest hij zijn pinpas afgeven. Aanvankelijk weigerde het slachtoffer, maar nadat hij meerdere malen was geslagen en gestompt, gaf hij zijn pas af. De verdachte ging er vervolgens vandoor.

Woensdagavond worden in Ter Plaatse beelden getoond van een man die met de betreffende gestolen pinpas pint bij een pinautomaat. Het programma Ter Plaatse wordt uitgezonden op woensdag 4 mei vanaf 17.30 uur en wordt elk uur herhaald. De herhaling volgt op donderdag 5 mei.

Belediging en wapenbezit

Alkmaar, dinsdag 3 mei

Een 29-jarige man uit Alkmaar werd dinsdagochtend rond 10.15 uur aangehouden op de Helderseweg. Een agent zag de man met zijn auto door rood rijden en hield de bestuurder staande. De agent wilde de man aanspreken, maar deze wilde er vandoor. De 29-jarige man begon beledigingen te uiten in de richting van de agent. Hiervoor werd hij aangehouden. In de auto werd een mes aangetroffen en een ploertendoder. Deze werden in beslag genomen.

Kleine brand in duin

Sint Maartensvlotbrug, dinsdag 3 mei

Dinsdagochtend woedde een kleine brand vlakbij de Westerduinweg. De brand werd ontdekt door de beveiliging van het ECN-terrein. Zij meldden de brand onmiddelijk. De brandweer gaf rond 06.00 uur het sein brand meester. Er ging tussen de 1 en 2 hectare verloren.

Heeft u op of in de omgeving van de Westerduinweg iets gezien woensdagochtend en heeft u nog geen contact gehad met de politie? Neemt u dan contact op met de politie in Schagen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Twee hennepkwekerijen opgerold

Alkmaar, dinsdag 3 mei

In een woning aan de Westfalenstraat werd dinsdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. In een ruimte op de eerste verdieping stonden 400 planten. De 56-jarige huurder van de woning werd aangehouden. Er was sprake van diefstal van stroom. De meter werd door energiebedrijf Alliander in beslag genomen. De kwekerij is inmiddels ontruimd.

Op een zolder van een woning aan de Johannes van Horstoklaan werden 225 planten gevonden. Ook in deze woning werd een verdachte aangehouden. De kwekerij werd ontmanteld.

In beide gevallen gaat de gemeente de kosten voor de ontmanteling verhalen op de daders.