Politie Groningen

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie bezoekt korps

Minister Opstelten bezoekt politie Groningen
Provincies Groningen, Drenthe en Friesland, 03-05-2011 o Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft vandaag 3 mei 2011 een werkbezoek aan het Groninger Korps. Hij werd door plaatsvervangend korpschef Erik van Zuidam om half tien ontvangen in het hoofdbureau aan de Rademarkt. Opstelten sprak met hem over het incident in Baflo.

Daarna kreeg de minister een presentatie over het project Veilige Publieke Taak en Geweld tegen politieambtenaren. Daarnaast heeft hij gesproken met politiemedewerkers van het Openbare Orde Team van basiseenheid Centrum. De directeur SSC Noord en de divisiechef Bedrijfsondersteuning SSC Noord gaven een toelichting over de stand van zaken en ontwikkeling binnen Shared Service Noord. De Minister werd door het hoofd Forensische Opsporing meegenomen in de problematiek van de bureaucratie en administratieve lasten binnen de Forensische Opsporing.

Professional

Na de lunch werd door Erik van Zuidam een korte presentatie gegeven over het project 'Professional terug op het Voetstuk'. Hierbij waren twee buurtagenten van basiseenheid Zuid aanwezig om iets te vertellen over hun aanpak rond Groningen Zuid tijdens de Nieuwjaarswisseling. Vervolgens werd het bezoek van de minister afgesloten met een wandeling door de Steentilstraat. Hij kreeg een toelichting over de aanpak van de overlast in deze winkelstraat.Omstreeks 14.00 uur vertrok de Minister voor een werkbezoek aan de Ambulancezorg Groningen in het gebouw van de Zielstraweg.