Vijf Tony Award nominaties Joop van den Ende's Sister Act

Persbericht van Stage Entertainment

Persbericht

Vijf Tony Award nominaties Joop van den Ende's Sister Act Sister Act goed voor in totaal 24 nominaties

Amsterdam, 3 mei 2011. Zojuist heeft de organisatie van de Tony Awards in New York de nominaties voor dit jaar bekend gemaakt. De bekendmaking werd via live streams en Twitter over de hele wereld op de voet gevolgd.

Joop van den Ende's musical Sister Act kreeg vijf felbegeerde nominaties voor
Beste Musical
Beste Musicalscript (geschreven door Cheri Steinkellner, Bill Steinkellner en Douglas Carter Beane)
Beste Muziek en Songteksten (respectievelijk Alan Menken en Glenn Slater)
Beste Actrice (Patina Miller als Deloris Van Cartier) Beste Actrice in een ondersteunende rol (Victoria Clark als Mother Superior)

De eigen musical van de internationale theateronderneming Stage Entertainment ging vorige maand, op 20 april, in première in het Broadway Theatre op Manhattan, New York.

Het totaal aantal nominaties dat sinds de première aan Sister Act werd toegekend komt hiermee op 24. Eerder al ontving de musical 2 Astaire Award nominaties, 3 Drama League Award nominaties, 9 Outer Critics Circle Award nominaties en 5 Drama Desk Award nominaties.

Joop van den Ende in een reactie vanuit het buitenland: 'Dit nieuws maakt mij heel erg blij, want het was een uitermate druk seizoen voor nieuwe producties in New York. Van de elf nieuwe musicals konden er vier worden genomineerd. Als je dan een van die vier bent, geeft dat een enorm trots gevoel.'

Zie ook www.sisteractthemusical.com en www.stage-entertainment.com.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*

Links:
http://www.sisteractbroadway.com



Razende Robot Reporter