Politie Brabant Zuid-Oost

Politie arresteert jonge verdachte van overvallen en insluipingen

Helmond, 03-05-2011 o De politie heeft maandagochtend een 16-jarige jongen uit Deurne aangehouden die wordt verdacht van het plegen van twee overvallen en twee woninginsluipingen waarbij auto's zijn weggehaald.

Maandag rond 9.45 uur reed de jongen op de Burgemeester van Houtlaan met een auto tegen een andere wagen aan. In zijn auto zaten nog twee meisjes. Na de aanrijding is het drietal er te voet vandoor gegaan. De gewaarschuwde politie is in de omgeving gaan zoeken en trof het drietal lopend aan op de Trompstraat. Ze werden aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. De twee meisjes (13 jaar en beide uit Helmond) zijn na verhoor heengezonden. De jongen is in verzekering gesteld. Hij wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Na onderzoek wordt hij inmiddels verdacht van vier zaken:


- de overval op een benzinepomp aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven op donderdag 28 april (zie persbericht van vrijdag 29 april);


- de overval op een snackbar aan de Markt in Waalre op vrijdag 29 april (zie persbericht van zaterdag 30 april);


- een insluiping begin februari in een woning in Eindhoven-Stratum waarna een auto werd weggehaald. Deze auto werd enkele dagen later teruggevonden in De Mortel;


- een insluiping in het afgelopen weekeinde in een woning in Helmond-West waarna een auto werd weggehaald. Met deze auto veroorzaakte de verdachte maandagochtend de aanrijding.