Gemeente Ten Boer

Vergaderingen
Maandag 9 mei is er een informatieve openbare bijeenkomst van de raad. Klik hier voor de agenda >>>

Evenementen
Gebeurtenis Messen slijpen door John Havinga Gebeurtenis Groninger Molenweekend 1
Gebeurtenis "De meester van de zwarte molen" Meer...

Bestemmingsplannen
Bekijk de bestemmingsplannen via de website. Klik hier!

Nieuws
Nieuws (Gr) 110420 Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 20 april 2011 20-04-2011
Nieuws (Gr) 110406 Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 6 april 05-04-2011 Meer...

Bestemmingsplannen

Voorontwerp-bestemmingsplan Dorpskern Ten Boer

Voor het dorp Ten Boer gelden op dit moment vijf bestemmingsplannen die verouderd zijn. Daarom is voor het hele dorp, inclusief de uitbreidingswijk Dijkshorn, één nieuw bestemmingsplan gemaakt. Hierin is in hoofdzaak de bestaande situatie, inclusief reeds vergunde bouwprojecten, vastgelegd.

Het plangebied bestaat uit de gehele bebouwde kom van het dorp Ten Boer. Het Ten Boerster Bos valt buiten het plangebied. Het begraafpark valt wel binnen het plangebied, net als het Damsterdiep vanaf het begraafpark in het westen tot de Westerwijtwerder Maar in het oosten. Aan de zuidkant van het Damsterdiep ligt nog een gedeelte van het dorp Ten Boer, dat uiteraard ook in het bestemmingsplan is meegenomen. De Westerwijtwerder Maar vormt de oostelijke plangrens. De noordelijke grens volgt de grens van de bebouwde kom.

Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt in het kader van de inspraak met ingang van 9 mei 2011 tot en met 20 juni 2011 ter inzage in het gemeentehuis Ten Boer. Exemplaren van het voorontwerp-bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tegen betaling op bovenvermelde adressen verkrijgbaar. U kunt het voorontwerp-bestemmingsplan ook inzien op www.tenboer.nl onder Digitale balie, digitale bestemmingsplannen.

Een schriftelijke reactie kunt u van 9 mei 2011 tot en met 20 juni 2011 sturen aan bij het college van burgemeester en wethouders, p/a dienst RO/EZ, Postbus 7, 9790 AA Ten Boer. Tijdens de inspraakperiode kunt u ook online een inspraakreactie geven. Dat kan via de gemeentelijke website www.tenboer.nl onder Digitale balie, Digitaal Loket, Bouwen en Wonen, Inspraak bestemmingsplan. U vindt daar een formulier waarin u uw adresgegevens en uw inspraakreactie kunt invullen. Dat formulier kunt u dan digitaal verzenden naar de gemeente. U krijgt een bevestiging van ontvangst.

Over het voorontwerp-bestemmingsplan wordt op 16 mei 2011 een openbare inspraakavond gehouden. Deze bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van Ten Boer, aanvang 20.00 uur. De avond heeft een inloopkarakter en duurt tot 22.00 uur. Gedurende deze avond kunt u in gesprek gaan met het college over de inhoud van het voorontwerp-bestemmingsplan. Op deze avond kunnen insprekers mondeling op het voorontwerp reageren. Van deze reacties zal een verslag worden gemaakt.

De volgende documenten zijn te downloaden:

* Dorpskern Ten Boer Externe Veiligheidsstudie versie 21 okt....pdf
* Dorpskern Ten Boer_voorontwerp_1.pdf

* Inventarisatie bodemkwaliteit Ten Boer Dorpskern.pdf
* NL.IMRO.0009.BP022DorpskernTenB-vo01.pdf
* Verkeer RBM rapport Ten Boer.PDF