Gemeente Maassluis

Ontwerp van boulevard langs de Waterweg nodigt uit tot lopen, fietsen, zitten

Impressie-boulevard-ontwerp_1.jpg

In opdracht van de Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis CV (OC Balkon) heeft bureau De Stijlgroep, in samenspraak met de gemeente een boulevard langs woonwijk Het Balkon ontworpen. De bewoners van Het Balkon en alle inwoners van Maassluis en de omgeving kunnen straks genieten van een goede loop- en fietsroute langs de Nieuwe Waterweg. In het ontwerp zijn op diverse plaatsen aantrekkelijk ingerichte trappen en verblijfsplekken opgenomen, zodat iedereen in de toekomst op het gemak kan genieten van het steeds veranderende uitzicht op de Waterweg. Ook heeft `kunst' een plek gekregen in het ontwerp. Een aantal teksten uit het boek `Balkonscènes aan het water' vindt zo zijn weg terug naar de wijk.

Het college van B en W van de gemeente Maassluis heeft het ontwerp van de boulevard en de uitvoeringsplanning op 26 april 2011 goedgekeurd. De komende periode wordt het ontwerp in detail verder uitgewerkt. In verband met de bouw van de appartemententorens De Elbe en De Furie wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2012 gestart met de aanleg van de boulevard. Een belangrijke voorwaarde voor aanleg van de boulevard is het krijgen van toestemming van Rijkswaterstaat, de eigenaar van de grond waarop de boulevard wordt aangelegd. Het ontwerp wordt daarom op korte termijn voor toestemming aan Rijkswaterstaat voorgelegd.

De bouw van appartemententorens De Elbe en De Furie verloopt voorspoedig. In juni 2010 is gestart met de heiwerkzaamheden voor het eerste appartementencomplex in de eerste van fase van Het Balkon: De Elbe. Het gebouw is inmiddels op hoogte en van de 45 appartementen zijn er nog slechts enkele te koop. Op 13 april jl. is ook de formele eerste paal geslagen van het tweede appartementcomplex De Furie, met 85 luxe appartementen (zowel huur als koop). Er zijn nog 10 van de 42 koopappartementen beschikbaar. De 43 huurappartementen worden eind mei 2011 in de verhuur gebracht.

Meer informatie over Het Balkon staat op www.hetbalkonvanmaassluis.nl of op dit gedeelte op deze site.