Gemeente Enschede

Speciale vispas voor nachtvissen

Pas om nachtelijke overlast aan de waterkant te voorkomen

Vanaf zaterdag 14 mei moet iedereen die 's nachts wil vissen in Enschedese wateren in het bezit zijn van een nachtvispas. De pas wordt ingevoerd om overlast aan de waterkant te voorkomen. De nachtvispas geldt alleen naast een reguliere vispas en is te verkrijgen bij hengelsportvereniging Vios (Vissen is onze sport). De pas is een kalenderjaar geldig en kost 25 euro.

Momenteel zorgt een klein percentage van de nachtvissers voor overlast. Onnodig lawaai maken, afval laten rondslingeren, overmatig alcohol- en drugsgebruik behoren tot de grootste ergernissen van vissers en omwonenden die last hebben van dit gedrag.

Gedragsregels
Om de goede vissers hun hobby niet te ontnemen is aan de nachtvispas een aantal gedragsregels gekoppeld. De meeste vissers houden zich momenteel, zonder zichzelf hier wellicht bewust van te zijn, vaak al aan deze gedragsregels. Voor hen verandert er dus niet zoveel. De regels zijn voornamelijk bedoeld om kwaadwillenden aan te kunnen spreken op bijvoorbeeld het laten slingeren van afval of het verkeerd gebruik van een tent aan de waterkant. Alle gedragsregels zijn te vinden op www.enschede.nl/nachtvissen en www.vios1924.nl