Gemeente Stede Broec

Vijf Koninklijke onderscheidingen in Stede Broec

03-05-2011 Op donderdag 29 april heeft burgemeester Goldschmeding vijf Stede Broecers gedecoreerd met een Koninklijke onderscheiding. Deze mensen verdienen een lintje voor hun jarenlange vrijwillige inzet voor de gemeenschap. Voor twee mensen was deze dag wel heel bijzonder. Tijdens de ceremonie in de Hervormde Kerk in Grootebroek kreeg mevrouw Truus Halsema-Kok tegelijk met haar dochter, Joke Sneeboer-Halsema, een Koninklijke onderscheiding!
De onderstaande personen zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Inge van Basten-Winkler (65) heeft zich jaren in gezet voor buurthuis Princensluis, Spel-o-theek De Dobbelsteen en de Oudervereniging van het Martinus College. Ook was zij van 2003 tot ten met 2010 raadslid van de gemeente Stede Broec. Op dit moment is zij actief als voorzitter van de Woon Advies Commissie Stede Broec en maakt zij voor Gemeentebelangen deel uit van de raadscommissie Burger en Bestuur.

Truus Halsema-Kok (79) was jarenlang actief als bestuurlid, trainster en jurylid voor de gymnastiekvereniging SSS in Lutjebroek en na de fusie met Excelsior uit Grootebroek voor de nieuwe gymvereniging Progym.
Zij heeft verschillende bestuursfuncties vervuld op de basisschool St. Jozef in Lutjebroek (nu De Baskuul). Ook was zij als vrijwilliger actief voor de r.-k. Heilige Nicolaaskerk Lutjebroek en de Zonnebloem afdeling Lutjebroek. Nu houdt zij zich nog bezig met de begeleiding van alleenstaanden naar het ziekenhuis of dokter en is zij bestuurslid van de bridgeclub Grootebroek.

Joke Sneeboer-Halsema (50) doet veel vrijwilligerswerk voor de r.-k. Heilige Nicolaaskerk Lutjebroek en de gymvereniging Progym. Zij is organisator van en voorganger tijdens de gezinsvieringen in de kerk en daarnaast lector. Sinds 1993 is zij bestuurslid van de gymvereniging waar zij ook actief is als trainster en jurylid. Op basisschool De Baskuul heeft zij zich jarenlang ingezet voor verschillende activiteiten. Daarnaast was zij veertien jaar bestuurslid van de Stichting Sint Nicolaas Lutjebroek.

Annie Breed-Grent (67) heeft zich jaren ingezet als vrijwilliger voor de Zonnebloem afdeling Grootebroek en collectant voor diverse goede doelen. Sinds 1981 is zij vrijwilliger, onder andere als penningmeester, van de KVG, voorheen Katholiek Vrouwengilde. Ook is zij bestuurslid van Katholieke Bond voor Ouderen afdeling Grootebroek. Sinds 2009 is mevrouw Breed vrijwilliger bij Dorpshuis De Stek waar zij tijdelijk de beheerderstaak heeft uitgevoerd.

Jacques van der Ploeg (70) heeft zich op verschillende terreinen ingezet als vrijwilliger. Twintig jaar was hij lid van het Comité Kerkveiling van de Martinusparochie. Ook heeft hij zich jaren ingezet voor de Ouderenzorg onder meer bij de fusie tussen bejaardenhuizen Het Gezinspaviljoen en Het Hiemert en de realisatie van het ouderenwoonzorgcomplex Rigtershof. De heer Van der Ploeg was lid en penningmeester van de vrijwillige brandweer van Stede Broec. 03-05-2011