Politie Hollands Midden

Leiden - Gastvrijheid in april

Leiden, 03-05-2011 o In de rubriek Hoe gastvrij ben jij? geven wij iedere maand een overzicht van de inbraken in studentenwoningen in Leiden en omgeving. Dit keer de maand april. In deze maand werd er in drie studentenhuizen ingebroken.

Een bewoonster van een studentenpand aan de Vrouwenweg kwam begin april s nachts thuis toen zij ontdekte dat er was ingebroken. De inbreker had haar laptop gestolen. Waarschijnlijk was de inbreker via een brandtrap bij het raam gekomen. Het raam stond op een kier.

Een studente die woont in een studentenhuis aan de Oude Singel kwam op zondag 24 april vroeg in de ochtend thuis. Zij wilde vervolgens gaan douchen in de gemeenschappelijke douche en deed haar kamerdeur achter zich dicht. Toen zij terugkwam, zag zij dat haar deur op een kier stond. Op haar kamer ontdekte ze dat haar mobiel was gestolen en het geld dat op tafel lag. Vermoedelijk is iemand het huis binnengedrongen en is vervolgens de studentenkamer binnengeslopen.

Op zaterdag 23 april verliet een student zijn kamer aan de Gerrit Doustraat. Op de tafel die aan het raam grenst, liet hij twee computers achter. Toen hij s nachts weer thuiskwam, ontdekte hij dat het raam een stukje omhoog was geschoven, terwijl deze dicht was toen hij die avond wegging. Naast de twee computers werden ook zijn Ipod en een rugzak gestolen.

Pas op voor insluipers Met mooi weer gooien veel bewoners hun ramen en deuren open. Het gevaar is dat een insluiper dan zijn kans schoon ziet en naar binnengaat. Sluit je ramen en deuren daarom altijd als je niet op je kamer bent. Wanneer je lang weggaat, kan je het best ook de ramen en deuren op slot doen.

Politie Hollands Midden Logo UL Leiden