Siemens

Persbericht

201104.408

Den Haag, dinsdag 3 mei 2011

Nieuwe compacte CNC van Siemens voor freesbewerkingen

Met de Sinumerik 828D Basic M vult Siemens haar productportfolio voor CNC besturingen aan. De onderneming biedt nu een CNC-basismodel dat bijzonder geschikt is voor standaard freesmachines met een groot vermogensbereik, een hoge nauwkeurigheid en een hoge beschikbaarheid.

Met de Sinumerik 828D Basic M vult Siemens haar productspectrum van CNC's aan. De onderneming biedt nu een CNC-basismodel dat bijzonder geschikt is voor standaard freesmachines met een groot vermogensbereik, een hoge nauwkeurigheid en een hoge beschikbaarheid (Siemens persfoto).

Siemens heeft met de Sinumerik 828D Basic M een robuuste en nauwkeurige CNC ontwikkeld die overal ter wereld kan worden ingezet. Met deze besturing koppelt de onderneming hoge kwaliteit en betrouwbaarheid aan een gunstige prijs. Op de beurzen IMTEX in India en CIMT in Beijing werden vele grote orders geplaatst voor deze krachtige besturing. Als basismodel in de compactklasse is de CNC geschikt voor standaard freesmachines met maximaal vijf assen/spillen. Het beeldscherm, de toetsen en de CNC-elektronica vormen één geheel met slechts enkele interfaces en kabels, waardoor een maximale beschikbaarheid wordt bereikt. Dankzij een bedieningspaneel van gegoten magnesium werkt de nieuwe CNC van Siemens ook onder zware omstandigheden bijzonder betrouwbaar. Aangezien de nieuwe CNC geen slijtageonderdelen zoals een ventilator, harde schijf of batterij heeft, is ze volledig onderhoudsvrij.

Moderne processortechniek en software-architectuur vormen de basis van de 80-bits-nanoFP-nauwkeurigheid (80 bits floating point nauwkeurigheid). Softwarematig zijn nauwkeurigheidswaarden van één tiende micrometer (µm) mogelijk. Hierdoor wordt de nauwkeurigheid die in de praktijk kan worden behaald niet beperkt door de besturingstechniek, maar door de mogelijkheden van de mechanische componenten van de freesmachine. De Sinumerik 828D Basic M is niet alleen zeer nauwkeurig, maar ook zeer flexibel inzetbaar. Ze biedt niet alleen een groot aantal cycli voor boor- en freesbewerkingen, maar is ook geschikt voor matrijsbewerkingen. Om de snelheid en de oppervlaktekwaliteit te bereiken die hiervoor nodig is, is de Sinumerik 828D Basic M voorzien van het technologiepakket Sinumerik MDynamics met de intelligente bewegingsbesturing "Advanced Surface" dat ook in de high-end-besturingen 840D sl wordt gebruikt. Met Sinumerik Operate beschikt de Basic-M-variant over dezelfde intuïtieve gebruikersinterface als de SInumerik 828D en de 840D sl. De besturing kan zowel in dialoog worden geprogrameerd met Shopmill, als in DIN-ISO, evenals een mix van beiden. Alle cycli die beschikbaar zijn in Shopmill, zijn dat ook in de ISO omgeving. (ProgramGUIDE programmeren). Hiermee kunnen altijd snel en eenvoudig alle CNC programmas worden gemaakt.

Een bijzonderheid is de functie "Easy Message". Met deze functie wordt de medewerker die voor de machine verantwoordelijk is per SMS op de hoogte gehouden van alle belangrijke procesgegevens van het productieproces. Als een machine van nieuwe onbewerkte onderdelen moet worden voorzien of als een frees de grens van zijn standtijd heeft bereikt, kan de Sinumerik 828D Basic M hierover de betreffende informatie naar de juiste persoon versturen. Op deze manier wordt de productiviteit van de machine verder verbeterd.

De Sinumerik 828D Basic M is in het opleidingspakket SinuTrain voor Sinumerik Operate geïntegreerd. Dankzij Sinutrain kan het bedienen van de machine op een PC worden geleerd. Bovendien kan met SinuTrain de programmering offline worden uitgevoerd. Met Sinutrain heeft men zijn CNC besturing op zijn PC. Net als op de machine kan ook in Sinutrain gebruik worden gemaakt van de beproefde programmeermethoden DIN-ISO, programmGuide en ShopMill.

Passend bij de nieuwe CNC biedt Siemens met de Sinamics S120 Combi een meerassige aandrijfmodule, die net als de CNC-besturing is ontwikkeld voor compacte standaardmachines.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation & Drive Technologies, Frank de Korte Tel: (070) 333 1568, E-mail: frank.de.korte@siemens.com, Internet: www.siemens.nl/cnc4you