Gemeente Nijkerk


ONDERSCHEIDINGEN: Ere wie ere toekomt!

Koninklijke onderscheidingen

Op vrijdag 29 april jl., de laatste werkdag vóór Koninginnedag, zijn in de gemeente Nijkerk zes Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Kent u ook iemand die een lintje verdient?

Wanneer iemand zich al gedurende vele jaren inzet voor de samenleving, bij voorkeur op diverse gebieden, kan hij/zij in aanmerking komen voor een onderscheiding. Het hoeven geen bestuursfuncties te zijn, maar ook mantelzorgers, doeners en andere vrijwilligers kunnen in aanmerking komen voor een lintje.

U kunt daar voor zorgen, want iedereen kan iemand anders voordragen voor een lintje.

Voordrachten voor een Koninklijke onderscheiding uit te reiken ter gelegenheid van Koninginnedag 2012 moeten vóór 10 juni 2011, compleet met alle benodigde informatie, bij de burgemeester van de woonplaats van de decorandus zijn ingediend. Ook het maken van het voorstel vraagt de nodige tijd, dus hier moet vroegtijdig mee worden begonnen! De procedure bij voordrachten voor een Koninklijke onderscheiding uit te reiken op een andere datum duurt ongeveer vijf maanden.

Wilt u meer weten? Kijk dan op www.lintjes.nl (hier is ook een voordrachtformulier te downloaden) of neem contact op met mevrouw J. Boots, afdeling Bedrijfsvoering en Advisering, tel. 14 033.