Gemeente Krimpen aan den IJssel


Burgemeester Lennie Huizer onthult nieuw telefoonnummer

De gemeente is vanaf nu gemakkelijk en snel te bereiken via één herkenbare telefonische ingang: 14 0180. Burgemeester Lennie Huizer nam maandag 2 mei het nieuwe telefoonnummer officieel in gebruik.

Als u dit makkelijk te onthouden nummer belt, krijgt u direct het Publiekscentrum van de gemeente Krimpen aan den IJssel aan de lijn. Hier kunt u terecht met al uw vragen aan de gemeente.

14+ nummers

Het is de bedoeling dat alle gemeenten in Nederland een 14-nummer krijgen gevolgd door het netnummer. 90 gemeenten maken hier al gebruik van. Hiermee wordt ook onderstreept dat burgers en ondernemers bij elke gemeente met een 14+ nummer dezelfde dienstverlening krijgen. De gemeenten zijn dé ingang van de overheid. Het oude nummer van de gemeente blijft overigens voorlopig nog in gebruik, 0180-540655.

Samenwerking

Voor het 14+ nummer werkt Krimpen aan den IJssel samen met andere gemeenten met een 0180-nummer. Het gaat om Barendrecht, Zuidplas, Ridderkerk, Nederlek en Ouderkerk. Deze gemeenten sluiten in een later stadium aan op 14 0180.