Persbericht

Information Builders erkend in gebruikersonderzoek marktonderzoeksbureau

Amstelveen, 3 mei 2011 - Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, maakt bekend dat zijn WebFOCUS BI-platform positief is beoordeeld door eindgebruikers in Gartner's recente 'BI Platforms User Survey, 2011: Customers Rate Their BI Platform Vendor Cost of Ownership' . WebFOCUS biedt de laagste kosten per gebruiker en scoort bovengemiddeld op gebruiksvriendelijkheid, eenvoud in uitrol en algehele zakelijke toepassingsmogelijkheden.

Het onderzoek is door Gartner uitgevoerd in november 2010, als onderdeel van het 'Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms', waarin Information Builders in het leiderskwadrant werd geplaatst. In het gebruikersonderzoek werd BI-professionals gevraagd om de kosten van verschillende BI-platformen te rangschikken, evenals de kerncomponenten die invloed hebben op de kosten van een BI-platform - zoals gebruiksvriendelijkheid, complexiteit van inzet, implementatiekosten en zakelijke functionaliteit - en de individuele factoren die deze componenten per leverancier beïnvloeden. Information Builders' WebFOCUS biedt de laagste kosten per gebruiker en scoort bovengemiddeld op gebruiksvriendelijkheid, eenvoud in uitrol en algehele zakelijke toepassingsmogelijkheden.

"Kosten vormen een steeds belangrijkere afweging voor beslissingnemers bij de aanschaf van een BI-platform. Dit maakt onze onderscheiding als leverancier met de laagste TCO binnen alle categorieën van groot belang", zegt Gerald Cohen, CEO en president van Information Builders. "Ongeacht organisatiegrootte of het uiteindelijk gekozen type leverancier, is het cruciaal dat organisaties het vertrouwen hebben dat zij het maximale rendement uit hun investering halen, zowel bij de start van de implementatie als tijdens de levenscyclus van de geïmplementeerde applicatie. Voor ons bij Information Builders is dit altijd een doelstelling geweest en we zijn dan ook erg blij dat WebFOCUS door gebruikers wordt gezien als een strategisch goede investering."

WebFOCUS is een allesomvattende oplossing die BI, Performance Management, data quality en geavanceerde analyse integreert. Klanten uit een groot aantal sectoren gebruiken WebFOCUS om betere besluiten te nemen binnen de gehele organisatie en de grote hoeveelheid informatie binnen hun organisatie gestructureerd in te zetten. Met de mogelijkheid om dashboards, grafieken en rapportagetools op individuele behoeften en specificaties aan te passen, stelt WebFOCUS bedrijven in staat om gepersonaliseerde, schaalbare platformen in te zetten die een diep inzicht in bedrijfsdata bieden op alle facetten van de organisatie.

Sallam, Rita. "BI Platforms User Survey, 2011: Customers Rate Their BI Platform Vendor Cost of Ownership," Gartner Research, March 2011.

(355 woorden)