Nederlandse marktleider in onderwijstechnologie Dactique overgenomen door Noorse concurrent itslearning

Persbericht van PR Newswire

ENSCHEDE, Nederland, May 3, 2011 /PRNewswire/ -- Vandaag hebben Dactique en itslearning, marktleiders in onderwijstechnologie, bekend gemaakt dat itslearning een meerderheidsbelang van 51% in Dactique heeft verworven. Hiermee wordt itslearning de grootste leverancier van elektronische leeromgevingen in Nederland. De samenwerking met Dactique versterkt de positie van itslearning verder als één van de wereldleiders op het gebied van leerplatformen met rond de 180 medewerkers en miljoenen gebruikers.
De Noorse expert in onderwijstechnologie itslearning en haar Nederlandse evenknie Dactique kondigden vandaag aan samen verder te gaan in de Nederlandse onderwijsmarkt. Beide organisaties leveren leerplatformen (Teletop, Dapter en itslearning) en aanverwante producten en diensten in het primaire, voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs. Als resultaat van de acquisitie worden de huidige activiteiten van Dactique en itslearning in Nederland ondergebracht bij Dactique, dat dientengevolge wordt omgedoopt in "itslearning Nederland B.V.". itslearning is sinds 2004 actief in Nederland via een reseller, maar zal haar activiteiten voortaan uitvoeren via haar nieuwe dochteronderneming.
Algemeen directeur van itslearning, Arne Bergby, licht toe: "Een van onze voornaamste doelen met deze samenwerking is om onze klanten in Nederland nog beter van dienst te zijn. We willen dichter bij onze klanten staan, zodat we ze nog betere dienstverlening en ondersteuning kunnen bieden. Dactique staat bekend om haar sterke klantondersteuning en dienstverlening en dus is de krachtenbundeling goed voor iedereen." "We zijn zeer verheugd met de samenwerking." zegt Quirijn Hamel, algemeen directeur van Dactique. "Natuurlijk voelt het wat vreemd om na jaren van onderlinge concurrentie samen verder te gaan. Maar de krachtenbundeling geeft ons meer ruimte voor productontwikkeling en innovatie, wat goed nieuws is voor alle onderwijsinstellingen in Nederland."
Momenteel biedt Dactique, naast onderwijskundige ondersteuning, twee producten aan op de Nederlandse onderwijsmarkt: Dapter, een persoonlijke leeromgeving en e-portfoliosysteem, en Teletop, een geavanceerd leerplatform. Deze producten hebben gecombineerd in totaal rond de 400.000 gebruikers. De toekomstige werkzaamheden blijven uitgevoerd worden vanuit Enschede en ook de directie blijft ongewijzigd. Dactique en itslearning werken gezamenlijk verder aan het samenbrengen van de beste eigenschappen van hun beider leerplatformen. Daarnaast wordt Dapter verder doorontwikkeld.
Voor meer informatie over itslearning, bezoek onze website http://www.itslearning.eu (in het Engels). Voor meer informatie over Dactique, bezoek onze website http://www.dactique.nl.

Razende Robot Reporter