Persbericht

3 mei, 2011

Riverbed wint terrein binnen public cloud met verbeterde Cloud Steelhead-oplossing

Riverbed, de IT performance company, vergroot de mogelijkheden van zijn Cloud Steelhead(TM) wide area network (WAN)-optimalisatie-oplossing, met de toevoeging van de op ESX-gebaseerde public cloud-diensten. Tegelijkertijd breidt Riverbed hun samenwerking uit met cloud-dienstverleners voor de Cloud Steelhead, waardoor klanten meer vrijheid hebben in de keuze voor het migreren van data en diensten naar de public cloud.

Bij het verplaatsen van data en applicaties naar de public cloud lopen organisaties veelal tegen performance-uitdagingen aan die worden veroorzaakt door latency- en bandbreedtebeperkingen. Om deze beperkingen weg te nemen biedt de Cloud Steelhead een gelijkwaardige performance die Riverbed-klanten verwachten wanneer zij over willen stappen naar de public cloud. De Cloud Steelhead is eenvoudig te installeren en is schaalbaar binnen de public cloud-omgeving en verbetert de performance voor applicaties die binnen de cloud worden gehost. Daarnaast versnelt de datamigratie naar de cloud. De Cloud Steelhead-gebruikers ervaren een aanzienlijke verbetering in hun applicatieperformance en ondervinden een datareductie van 98 procent.

"Onze klanten willen er zeker van zijn dat hun performance niet lijdt onder de migratie van bedrijfskritische IT-diensten naar de public cloud", aldus Carel Bak, regional director Benelux bij Riverbed. "De Cloud Steelhead maakt het mogelijk voor onze klanten het uiterste te halen uit hun investering in public cloud-diensten en performanceproblemen te overwinnen die veelal inherent zijn aan de cloud. Daarnaast verschaft de Cloud Steelhead eindgebruikers toegang tot data en applicaties die zij nodig hebben voor hun dagelijkse werkzaamheden."

(244 woorden)