Océ

Professor Jos Lemmink benoemd tot bijzonder hoogleraar voor Canon-Océ leerstoel

Academische alliantie tussen Océ, Canon, Maastricht University en de gemeente Venlo

Venlo, Nederland; Tokyo, Japan, 3 mei 2011 - Professor Jos Lemmink is per 1 mei 2011 benoemd tot hoogleraar Business Services Innovation op de Canon-Océ bijzondere leerstoel. In de leeropdracht staat de promotie van innovatie en kennisontwikkeling op het gebied van digitaal documentenbeheer centraal.

De heer Fujio Mitarai, President en CEO van Canon Inc., heeft deze bijzondere leerstoel in oktober 2010 bij zijn bezoek aan Venlo aangeboden aan burgemeester Hubert Bruls. De leerstoel is gevestigd op de Venlo campus van de Universiteit Maastricht. Canon en Océ zullen deze bijzondere leerstoel gedurende vijf jaar financieren. De ontwikkeling van nieuwe diensten rondom digitale documenten is een interessante groeimarkt voor Canon en Océ.

Academisch onderzoek, commerciële kansen

De Universiteit Maastricht heeft intensief onderzoek gedaan naar deze documentgerelateerde diensten. Professor Lemmink is decaan van de School of Business and Economics aan de Universiteit Maastricht en geniet wereldwijde erkenning als autoriteit op het gebied van dienstenmarketing en -management. "Ik ben bijzonder blij met de benoeming voor de door Canon en Océ mogelijk gemaakte bijzondere leerstoel," zei hij. "De uitdaging om nieuwe, eenvoudige en slimme manieren te ontwikkelen voor beheer, opslag, verzending en zoeken van digitale documenten ligt volledig in lijn met de manier waarop organisaties steeds vaker te werk gaan. De aansturing van de totale documentenstroom kan efficiënter en tegen lagere kosten worden uitgevoerd door de toepassing van nieuwe diensten voor documenten."

Océ, sinds maart 2010 onderdeel van de wereldwijde Canon Group, neemt het voortouw bij de opbouw van een innovatiegericht kenniscentrum in Venlo, dat bekend staat als de Document Services Valley, waar specialisten nieuwe documentgerelateerde diensten ontwikkelen. Het Ministerie van Economische Zaken en de Provincie Limburg hebben de Document Services Valley in november 2010 een subsidie van 1,2 miljoen euro verleend. Bedrijven, overheden en kennisinstituten zullen binnen dit centrum samenwerken om documentgerelateerde diensten te onderzoeken en te ontwikkelen.

Naast zijn nieuwe functie bekleedt professor Jos Lemmink ook een functie als hoogleraar Marketing and Market Research bij de Universiteit Maastricht en is hij de oprichter van de Service Science Factory. In de afgelopen jaren is hij actief geweest als innovatieconsultant op het gebied van de zakelijke dienstverlening voor organisaties zoals Océ en de Europese Commissie.

Jos Lemmink (1957) heeft een Master in Business Administration van de Universiteit van Groningen en promoveerde in 1991 aan de Universiteit Maastricht. Hij verrichtte marktonderzoek voor de PTT en was gasthoogleraar bij diverse universiteiten in Australië, België, Mexico en de VS. Hij heeft uitgebreid gepubliceerd over het onderwerp kwaliteitsmanagement in de dienstverlening. Zijn onderzoek betrof dienstenmanagement en marketing, analyse van dienstverleningsprocessen, marketing en nieuwe media. Hij was hoofdredacteur van het International Journal of Service Industry Management.

Contact

Voor meer informatie, neem contact op met: