Ingezonden persbericht


Hilversum, 3 mei 2011

TV Lab Kijkerspitch 2011: dit zijn de genomineerden

Het is zover: de genomineerden voor de TV Lab Kijkerspitch 2011 zijn bekend. Ruim vierhonderd programmavoorstellen werden er ingestuurd, het een nog genialer dan het ander. Het was dus nog niet zo makkelijk voor de vakjury om de allerbeste pareltjes daar uit te selecteren. Er is lang vergaderd, heen en weer gebeld, gediscussieerd en beargumenteerd. Uiteindelijk zijn deze zes het geworden:

-Jeroen van den Belt, Gronau te Duitsland

-Nikki Schouten, Rosmalen

-Rob Peeters, Eindhoven

-Roeland de Bruine en en Rik van der Linden, Rotterdam

-Chiel Timmermans, Eindhoven

-Rense Bos, Den Haag

Vanaf eind mei zijn de trailers van hun programmavoorstellen te zien op www.tvlab.nl en kunnen de kijkers tot half juni stemmen op hun favoriet. De trailer met de meeste stemmen wint en is te zien tijdens de week van TV Lab van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september.

Er waren dit jaar ruim 400 inzendingen van mensen die denken dat hun programma-idee iets toevoegt aan de huidige programmering.

De eerste hobbel die zij moesten nemen was de vakjury. Hierin zaten drie knappe koppen die allemaal betrokken zijn bij televisie en nieuwe media: vorig jaar beviel het lidmaatschap van de jury Patty Geneste wel, daarom is ze ook dit jaar weer van de partij. Patty is oprichter van Absolutely Independent. Haar bedrijf is een van de belangrijkste spelers op het gebied van tv-formats. Naast Patty nieuwe bekende Alexander Klöpping. Die kennen we van DWDD, waar hij Matthijs uitlegt hoe een iPad werkt. Maar Alexander kan meer. Hij studeerde Nieuwe Media, schreef een boek over de Wikileaks-affaire en nog veel meer. Tot slot Pim Castelijn. Ooit bij BNN als stagiair begonnen en uitgegroeid tot adjunct-directeur televisie. Bij BNN werkte hij als eindredacteur aan bijvoorbeeld Try before you die, Katja versus Bridget en Ranking the Stars.

Perscontact