DE NAASTE ZONDER PAPIEREN…6de Truus Schilplezing 17 mei Muiderkerk


De Muiderkerk 17 juni open om 19.30, toegang is gratis, iedereen is van harte welkom

AMSTERDAM, 20110427 -- Evelyn Schwarz en Cor Ofman zijn verbonden aan het Wereldhuis. Dat is een project van de Protestantse Diaconie ten behoeve van ongedocumenteerden. “De wereld één huis” is het motto waarmee zij mensen zonder geldige papieren elkaar laten ontmoeten. Evelyn vertelt dat ongedocumenteerden zich zeer goed in onze samenleving kunnen invoegen en hoe ze door empowerment sterker in hun schoenen komen te staan. Cor ziet op het noodspreekuur vooral mensen die het nog net, of net niet, of juist helemaal niet redden. Mensen waarvan je zegt: “Die hoort toch een verblijfsvergunning te krijgen!”

De lezing is vernoemd naar Truus Schilp, die veel in beweging heeft gezet in de protestantse kerk en in de buurten in Amsterdam Oost. Ze droeg met kracht haar overtuiging uit dat de kerk zich moet verbinden aan de armen en verdrukten in de samenleving. 

Zij vond vooral dat de politiek en de kerken de onderkant van de samenleving wel heel vaak in de steek lieten. Om dat geluid ook na haar overlijden blijvend te laten klinken, organiseert Kerk- en Buurtwerk Amsterdam Oost, samen met de Muiderkerk, sinds 2004 jaarlijks de Truus Schilp lezing.

De Muiderkerk 17 juni open om 19.30, toegang is gratis, iedereen is van harte welkom. De lezing is een onderdeel van de Muiderweek, met diverse activiteiten in de Muiderkerk rond kerk en buurt.
Meer informatie op www.muiderkerk.nl.





Stichting Oekumenisch kerk- en Buurtwerk Amsterdam oost