Gemeente Horst aan de Maas voert het Keurmerk E-factureren


Stichting Waarborg E-factureren verwacht dat binnenkort meer gemeenten zullen volgen

ARNHEM, 20110503 -- In navolging van zestig andere organisaties, is nu ook aan de Limburgse gemeente Horst aan de Maas het Keurmerk E-factureren uitgereikt. De gemeente laat met dit kwaliteitskeurmerk zien dat zij als betrouwbare partner op het gebied van elektronische facturen mag worden aangemerkt.

Samen met de andere keurmerkvoerders onderschrijft Horst aan de Maas het belang van het Keurmerk E-factureren en de onderliggende basisprincipes, zoals: gelijkheid tussen papieren en elektronische facturen, bereikbaarheid van dienstverlener, betrouwbaarheid van de organisatie, controleerbaarheid van factuurinformatie, vertrouwelijkheid, privacy en een onafhankelijke geschillenbeslechting.

Over Gemeente Horst aan de Maas
In het hart van Noord-Limburg ligt Horst aan de Maas, een plattelandsgemeente met ruim 41.000 inwoners en qua oppervlakte de grootste gemeente van Limburg! De gemeente is op 1 januari 2010 ontstaan uit een verbinding tussen 16 mooie dorpen. Horst aan de Maas is sterk in moderne landbouw, tuinbouw en toerisme. Én is bovendien een fijne plek om te wonen. Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen Horst aan de Maas. Verbondenheid en samenwerking zijn de belangrijkste kenmerken van de gemeentelijke organisatie, maar ook van de gemeenschap; inwoners, ondernemers en de vele verenigingen. Samen máken zij Horst aan de Maas.

Over het Keurmerk E-factureren
De adoptie van e-factureren lijkt sterk op de opkomst van thuiswinkelen rond de millenniumwisseling: veel aandacht voor het onderwerp, snel groeiend aanbod, lage adoptiegraad en behoefte aan onderling vertrouwen tussen diverse partijen.

Een waarborg -in dit geval dit Keurmerk E-factureren- verhoogt dan het vertrouwen en de duidelijkheid bij het elektronisch versturen en verwerken van facturen. Met een hogere adoptie, minder risico en een kortere terugverdientijd als resultaat.

Het onafhankelijke Keurmerk E-factureren richt zich zowel op eindgebruikers (grote verzenders, inkopers, overheid) als op dienstverleners (softwarepakketten, documentverwerkers, credit management organisaties, financiële instellingen, facturatiedienstverleners).





Ingezonden persbericht