Gemeente Uithoorn

buurtprogramma voor vier buurten

Tweede buurtprogramma voor vier buurten

De buurtprogramma's 2011-2012 van het Oude Dorp, Zijdelwaard, Meerwijk en Europarei zijn gereed.

Voor de tweede keer is voor het Oude Dorp, Zijdelwaard, Meerwijk en Europarei een buurtprogramma gemaakt.

In een buurtprogramma staat hoe het is gesteld met de leefbaarheid in de buurt. Ook staan er plannen en projecten in om de goede punten van de buurt te behouden en om knelpunten samen aan te pakken. Het is een gezamenlijke aanpak door gemeente, Woongroep Holland, politie Amsterdam-Amstelland, bewoners en stichting Cardanus.

Bewoners van de bovenstaande buurten zijn bijeengekomen in een zogenoemd Groot Bewonersoverleg. Daar konden de aanwezigen aangeven wat zij als positief ervaren en welke knelpunten zij graag opgelost willen hebben. Gezamenlijk is aan de hand van de thema's Buitenruimte, Verkeer, Voorzieningen, Wonen en Bewoners & Samenleven een aantal onderwerpen gekozen waaraan in 2011-2012 gewerkt wordt. In ieder buurtprogramma staat ook een evaluatie van de projecten uit het eerste buurtprogramma (2009-2010) van deze buurten.

Een samenvatting van de buurtprogramma's wordt bij ieder huishouden in de betrokken buurt bezorgd. De complete programma's kunt u bekijken op www.buurtbeheer.uithoorn.nl
Contactgegevens

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22

E-mail: gemeente@uithoorn.nl